Αλ. Τσίπρας: «Στίγμα για τη χώρα το δημοσίευμα των FT – Δεν πρόκειται να το δείτε στα δελτία ειδήσεων»

Ειδική αναφορά στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα των Financial Times, που έχει ως κεντρικό θέμα την διάταξη που προστέθηκε στον νέο Ποινικό Κώδικα, όπου «πρόσωπα που είναι ύποπτα για εγκληματική απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ανακτούν περιουσιακά στοιχεία που είχαν παγώσει από το δικαστήριο» έκανε ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια εκδήλωσης στην Φλώρινα, τελευταίο σταθμό της διήμερης περιοδείας του κόμματος στην Δυτική Μακεδονία.

Δείτε: Άρθρο-κόλαφος των Financial Times: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει την Ελλάδα «πλυντήριο» βρώμικου χρήματος

 Στα ζητήματα κρίσιμης εθνικής σημασίας, δεν θα κάνω αντιπολίτευση σαν αυτή που έκανε ο νυν πρωθυπουργός

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε λεπτομέρειες του ρεπορτάζ που αναφέρεται σε επιχειρηματίες, εφοπλιστές, πρώην τραπεζίτες και πρόσωπα που ελέγχονται από έρευνα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και που θα επωφεληθούν από την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης. 

Πρόσθεσε ότι «στο ρεπορτάζ γίνεται λόγος για έκπληξη των δικαστών από την συγκεκριμένη εξέλιξη» και ότι αναφέρεται ως πιθανότητα «η Ελλάδα να υποβαθμιστεί στους διεθνείς δείκτες για την επιχειρηματικότητα και το επιχειρηματικό ενδιαφέρον». Όπως ανέφερε στους συγκεντρωμένους, η έγκυρη Οικονομική εφημερίδα σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κατάθεσε σχετική ερώτηση για το θέμα» ενώ καταγράφει το γεγονός ότι είχαν «δεσμευτεί χρήματα πάνω από 1 δισ. ευρώ προσώπων που εμπλέκονται στις έρευνες για τα παραπάνω αδικήματα και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

«Στίγμα για τη χώρα το δημοσίευμα»

«Είμαι βέβαιος ότι αυτό το συγκλονιστικό δημοσίευμα των FT που δημιουργεί ένα στίγμα για την χώρα στο διεθνές επίπεδο δεν πρόκειται να το δείτε στην συντριπτική πλειοψηφία των δελτίων ειδήσεων των κεντρικών τηλεοπτικών σταθμών της Αθήνας» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι αυτό που διακυβεύεται σήμερα με την προσπάθεια μεθόδευσης της πληροφορίας και των ειδήσεων είναι «ο έλεγχος της κοινής γνώμης» και «οι πολίτες που δεν ενημερώνονται σφαιρικά σωστά δεν θα μπορούν να έχουν άποψη για το τι ακριβώς συμβαίνει». Έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου λέγοντας «να μην φθάσουμε στις εποχές όπου για να ενημερωθούμε ανοίγαμε την συχνότητα της DW και τους ξένους σταθμούς ή όπως και τώρα που περιμένουμε να γράψει ένα άρθρο η FT ή να δείξει κάποιο ντοκιμαντέρ η δημόσια Ελβετική τηλεόραση».

Εξήγησε ότι κατατέθηκε ερώτηση στην ώρα του πρωθυπουργού όπου σύμφωνα με το κανονισμό «θα έπρεπε αύριο (Παρασκευή) το πρωί ο πρωθυπουργός να απαντήσει σε ειδική συζήτηση εντός του κοινοβουλίου, αλλά πριν από λίγο μας ενημέρωσαν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα προσέλθει στην βουλή. Δεν μας ξαφνιάζει η παραπάνω εξέλιξη» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, όπως «δεν πρέπει ξαφνιάζει ούτε εσάς γιατί όλα όσα σας αναφέρω δεν τα ακούσατε στα ΜΜΕ, στα δελτία ειδήσεων και στις εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας» κατέληξε.

Αναφερόμενος στην συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ζόραν Ζάεφ στην Θεσσαλονίκη, δήλωσε ότι «χαιρετίζω αυτό το γεγονός» αναρωτήθηκε όμως τι θα συνέβαινε εάν πραγματοποιούσε ο ίδιος τέτοια συνάντηση με τον Ζόραν . «Οι περιβόητοι Μακεδονομάχοι θα είχαν βγει με τις περικεφαλαίες και τις σάρισες όπως έκαναν στο πρόσφατο παρελθόν». Δεν θα κατηγορήσουμε την σημερινή κυβέρνηση γιατί υιοθετεί την πολιτική μας με την στροφή που έκανε στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά την κατηγορούμε γιατί από την μια πλευρά προσπάθησε να κοροϊδέψει και να διχάσει τον ελληνικό λαό, ενώ από την άλλη με μια ρητορική βουτηγμένη στο λαϊκισμό προσπάθησε να χαϊδέψει συντηρητικά και ακροδεξιά ακροατήρια». Τέλος διαπίστωσε ότι αυτό θα είναι το πρόβλημα της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα «σπείρανε ανέμους και θα θερίσουν θύελλες» .

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί