Βρέθηκε σώος ο 35χρονος που είχε χαθεί από το Ηράκλειο

Στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκε σώος το βράδυ της Τετάρτης ο 35χρονος Ηρακλειώτης, Βαγγέλης Δολαψάκης, που είχε χαθεί την Κυριακή 10 Νοεμβρίου από το Ηράκλειο. Ο 35χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς, λίγες ώρες μετά την ενεργοποίηση του Silver Alert.

Δείτε: Εξαφανίστηκε 35χρονος Ηρακλειώτης

Δείτε την ανακοίνωση της υπηρεσίας Silver Alert:

Η περιπέτεια του κ. Ευάγγελου Δολαψάκη έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο κ. Δολαψάκης, βρίσκεται πλέον κοντά στα οικεία του πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, ο 35χρονος χάθηκε την 10/11/2019, από το σπίτι του στην περιοχή του Ηρακλείου, Κρήτης.

Η υπηρεσία Silver Alert, μετά από αίτημα των συγγενών, αφού συγκέντρωσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κατόπιν εισαγγελικής εντολής, ενεργοποίησε τον κοινωνικό  συναγερμό SILVER ALERT, το βράδυ της 13/11/2019, για την κινητοποίηση όλων με στόχο  την ανεύρεσή του.

Η υπηρεσία Silver Alert, το βράδυ της 13/11/2019, λίγες ώρες μετά την ενεργοποίηση του κοινωνικού συναγερμού, έλαβε κλήση για την ανεύρεσή του. Ο αναζητούμενος εντοπίστηκε περιπλανώμενος στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος, στην Αθήνα, από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Ο κ. Δολαψάκης επέστρεψε στην οικογένειά του!

Η υπηρεσία Silver Alert  με το εξειδικευμένο προσωπικό, την τεχνογνωσία και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει, βρίσκεται δίπλα σε κάθε άτομο που έχει εξαφανιστεί και στην οικογένειά του.

Η υπηρεσία Silver Alert με την βοήθεια των 25 ομάδων διάσωσης, των 28.000 εθελοντών σε όλη τη χώρα, των Εισαγγελικών και Αστυνομικών Αρχών, φορέων και απλών πολιτών έχει κατορθώσει από το 2011 να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία ώστε να βρεθούν πολλά άτομα τα οποία αναζητούνται.

Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενημέρωση των πολιτών, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά  να βρεθεί κάθε άτομο που βρίσκονται σε κίνδυνο.  

Η εξαφάνιση ενός ατόμου ανεξαρτήτως ηλικίας, χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

Η υπηρεσία Silver Alert στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει από το 2009 και όπως έχει αποδείξει έμπρακτα διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί