Παρέμβαση του BLOCO στην ΑΣΟΕΕ – Παράνομη προσαγωγή του γραμματέα Σπουδάζουσας Αθήνας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Μία ακόμα ενέργεια αστυνομικής αυθαιρεσίας καταγράφεται ενόψει της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και ενώ η κυβέρνηση κλιμακώνει την στραγητική της έντασης και την καλλιέργεια κλίματος φόβου.

Συγεκριμένα, κατά τη διάρκεια ακτιβισμού μελών του Bloco Ριζοσπαστικής Αριστεράς, τα οποία κόλλησαν χαρτόνια με συνθήματα σε διερχόμενα τρόλεϊ, στο πλαίσιο των δράσεων για τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου, η αστυνομία «απάντησε» με την παράνομη προσαγωγή του Ε.Λ., Γραμματέα Σπουδάζουσας Αθήνας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, σταματώντας τον ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του.

Ο Ε.Λ. προσήχθη στο Α.Τ. Ομονοίας και τελικά αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες. 

«Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει! Καταγγέλλουμε την αδικαιολόγητη προσαγωγή του Ε.Λ.», τονίζει το Bloco σε ανακοίνωσή του για το πρωτοφανές περιστατικό. 

Όπως γράφει αναλυτικά:

«Σήμερα Πέμπτη 14/11 ως BLOCΟ κάναμε έναν ακτιβισμό με αφορμή τόσο τα γεγονότα καταστολής την Δευτέρα στην ΑΣΟΕΕ όσο και εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα φοιτητές και φοιτήτριες από την Αθήνα κολλήσαμε χάρτινα πανό σε λεωφορεία και τρόλεϊ. Όπως οι φοιτητές και οι φοιτήτριες το ’73 έγραφαν συνθήματα στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία για να δει όλος ο λαός ότι ο αντιδικτατορικός αγώνας συνεχίζεται με μπροστάρηδες τους νέους και τις νέες, έτσι κι εμείς θέλαμε να κάνουμε ξεκάθαρη για άλλη μια φορά την εναντίωση μας στην καταστολή (με χημικά και ξύλο), την οποία βιώσαμε την Δευτέρα 11/11 μέσα κι έξω από την ΑΣΟΕΕ. Όλοι και όλες πρέπει να γνωρίζουν αυτό που πραγματικά συνέβη την Δευτέρα στην ΑΣΟΕΕ.

 υπαίθριες δραστηριότητες

Η απάντηση στη δράση αυτή ήταν η παράνομη προσαγωγή του συντρόφου μας Ε.Λ. σταματώντας τον ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του. Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει! Καταγγέλλουμε την αδικαιολόγητη προσαγωγή του Ε.Λ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υιοθετεί την πιο ακραία πολιτική “μηδενικής ανοχής” που εφάρμοσαν κατά το παρελθόν απολυταρχικά καθεστώτα. Την πολιτική αυτή προσπαθεί να την πλασάρει ως την νέα “κανονικότητα”. Είναι, πλέον, φανερό ότι η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας για να καταστείλει το φοιτητικό κίνημα.

ΛΑΕ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ!

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ!»

Και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την παράνομη προσαγωγη του Γραμματέα Σπουδάζουσας Αθήνας της οργάνωσης:

«Στο πλαίσιο των δράσεων ενόψει του τριημέρου εορτασμού του Πολυτεχνείου, φοιτητές και φοιτήτριες από τους Φοιτητικούς Συλλόγους της Αθήνας και μελη του Bloco Ριζοσπαστικής Αριστεράς πραγματοποίησαν δράση ενάντια στην καταστολή.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πιστή στο δόγμα της καταστρατηγησης των δημοκρατικών ελευθεριών και στοχοποίησης των νέων ανθρώπων, απέδειξε για άλλη μια φορά το ακροδεξιό της πρόσωπο. Στο τέλος της δράσης αστυνομικοί πλησίασαν το αυτοκίνητο, του Ε.Λ., μέλος του Bloco και γραμματέα σπουδάζουσας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Και τον προσήγαγαν αδικαιολόγητα.

Η στάση της αστυνομίας τον τελευταίο καιρό δεν είναι τυχαία και σίγουρα δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός. Πρώτα, μπουκαραν σε κινηματογράφους, μετά σε νυχτερινά μαγαζιά, μετά ξυλοφόρτωσαν φοιτητές στην Ασοεε, μετα συνελλαβαν φοιτητή έξω από το σπίτι του, τώρα προσαγάγουν άνευ λόγου και αιτίας ξανά φοιτητή επειδή συμμετείχε σε δράση που αμφισβητεί τις πολιτικές της κυβέρνησης. Ενόψει του Πολυτεχνείου η Κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας σε όσους και όσες αντιδρούν και αγωνίζονται.

Καμία ανοχή στο δόγμα τρομολαγνειας Μητσοτάκη-Χρυσοχοιδη-Βοριδη. Η απάντηση μας θα είναι ο δρόμος. Η απάντηση μας θα είναι ο μαζικός αγώνας απέναντι σε αυτούς που στοχοποιουν τη νέα γενιά και και καταστρατηγούν τα δικαιώματά της.
Καλούμε τους νέους και τις νέες να δώσουν μαζικά το παρόν στις τριημερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, θα υπερασπιστούμε τη δημοκρατία μέχρι τέλους!»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί