Στο πλευρό των εργαζομένων στα Κοινωφελή Προγράμματα οι οικοδόμοι του Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, μέσω της οποίας εκφράζει την συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων   στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων   στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Τα προγράμματα αυτά ουσιαστικά ανακυκλώνουν την ανεργία χωρίς να δίνουν λύση, είναι προγράμματα που έχουν ως στόχο την κάλυψη χιλιάδων κενών θέσεων εργασίας με φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό με ελάχιστα δικαιώματα.  

Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, οι οποίοι, μάλιστα, θεωρούνται ως “ωφελούμενοι” με σκοπό την ένταση της εκμετάλλευσής τους, καλύπτουν κενά σε μόνιμο προσωπικό, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Με τέτοιου είδους πρακτικές διαιωνίζεται η διατήρηση των ανισοτήτων και η ύπαρξη εργαζομένων πολλών ταχυτήτων, ανατρέπονται οι εργασιακές σχέσεις, αυξάνονται οι ελαστικές μορφές και η εκ περιτροπής εργασία, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει ο δρόμος στην περαιτέρω εξάπλωση και εφαρμογή ανάλογων συνθηκών εργασίας σε όλους τους κλάδους των εργαζομένων.

Τεράστιες ευθύνες φέρουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις αλλά και οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές που προσπαθούν να καλύψουν τα κενά με κάθε μορφή ελαστικής εργασίας. 

Ο αγώνας των εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία

είναι και δικός μας αγώνας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί