Οι μάσκες ΝΔ-ΚΙΝΑΛ έπεσαν

Με την κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Τρίτης της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, έχοντας δίπλα του τους άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν οριστεί από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μετέχουν στην προανακριτική εκατήγγειλε μεθόδευση της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής.

Δείτε επίσης: «Καλημέρα αγαπητέ Κυριάκο. Φιλικά Κώστας»- Έργα και ημέρες του Mr Novartis- Οι επαφές με Σαμαρά- Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν αντικαθίστανται Πολάκης και Τζανακόπουλος στην Προανακριτική – Κατέθεσε ο Φρουζής

Σκάνδαλο Novartis: Ποινική δίωξη κατά Λοβέρδου ζητά η Ελ. Τουλουπάκη

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε:

«Οι μάσκες σήμερα έπεσαν. Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ απέδειξαν με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι αποφασίζουν με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Αρνήθηκαν να εφαρμόσουν για τους εαυτούς τους όσα δεν δίστασαν να εφαρμόσουν για τη μειοψηφία. Έχουν υπονομεύσει το Κοινοβούλιο, το Σύνταγμα, τους θεσμούς εξευτελίζοντας τελικά τους ίδιους τους εαυτούς τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, για να αφαιρεθεί και το τελευταίο φύλλο συκής που νομίζουν ότι διαθέτουν και να εξεταστεί ο κ. Φρουζής, θα εκπροσωπηθεί στη σημερινή συνεδρίαση από τον εισηγητή του Σπύρο Λάππα. Η σύνθεση της αντιπροσωπείας του παραμένει αναλλοίωτη. Η παρωδία έχει πλέον αποκαλυφθεί.

Με ενδεικτική αντιπροσωπεία ο ΣΥΡΙΖΑ στην προκαταρκτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπείται με ενδεικτική αντιπροσωπεία στην προανακριτική, καθώς εισήλθε μόνο ο Σπύρος Λάππας ο οποίος έθεσε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ αίτημα αναίρεσης της απόφασης για εξαίρεση των Τζανακόπουλου – Πολάκη το οποίο, όπως προαναφέραμε, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία. Η επιτροπή απέρριψε επίσης το αίτημα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για την εξαίρεση τριών μελών της επιτροπής για λόγους μεροληψίας, των κ.κ. Θανάση Πλεύρη, Κωνσταντίνου Κυρανάκη και Βασίλη Κεγκέρογλου.

Η κατάθεση Φρουζή

Η κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή εδιήρκεσε 40 λεπτά και η εξέτασή του θα συνεχιστεί την προσεχή Πέμπτη, καθώς την Τρίτη δεν του υπεβλήθησαν ερωτήσεις.

Κατά την πρώτη κατάθεσή του, ο Κ. Φρουζής ευχαρίστησε την επιτροπή επειδή του δίνει την ευκαιρία να μιλήσει, δεδομένου όπως είπε, ότι, ενώ του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, δεν έχει κληθεί μέχρι σήμερα να καταθέσει. Φέρεται ακόμη να δήλωσε ότι, ενώ του είχε ασκηθεί δίωξη, στη συνέχεια προσεκλήθη σε άτυπη συνάντηση με την προϊσταμένη της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, και παρουσία δύο επίκουρων εισαγγελέων του προτάθηκε να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και να καταθέσει για τα 10 πολιτικά πρόσωπα.

Εκ των πραγμάτων, ο Κωνσταντίνος Φρουζής θα ερωτηθεί ποια πολιτικά πρόσωπα είχε συναντήσει και ποιο ήταν το αντικείμενο των συζητήσεων που είχε με πολιτικά πρόσωπα. Αναμένεται να ερωτηθεί για τη νομοθεσία που ίσχυε την περίοδο για την οποία διενεργείται έλεγχος, αλλά και για τη νομοθεσία που ισχύει σήμερα.

Στο Μαξίμου με χαρτονομίσματα

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αναδείξει τις αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» σχετικά με το σκεπτικό αρχειοθέτησης της δικογραφίας για τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Υπενθυμίζεται ότι —σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας— από τη δικογραφία προκύπτει ότι ο Κ. Φρουζής είχε πάει στο Μαξίμου έχοντας μαζί του μια τσάντα με μοβ, κίτρινα και πράσινα χαρτονομίσματα.

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε τη Δευτέρα 11/11 για το εν λόγω δημοσίευμα, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι σύμφωνα με το πόρισμα, «ο κ. Φρουζής όντως πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου με μία βαλίτσα γεμάτη χρήματα, ωστόσο η υπόθεση αρχειοθετήθηκε γιατί η έρευνα δεν μπόρεσε να διαπιστώσει «αν, σε ποιον και για ποια αίτια παραδόθηκαν τα χρήματα». Τονίζει επίσης ότι με βάση το συγκεκριμένο πόρισμα επιβεβαιώνεται πως η υπόθεση δεν αρχειοθετήθηκε επειδή είναι «σκευωρία», αλλά επειδή δεν βρέθηκαν τα χρήματα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί