«Ηράκλειο για όλους» για την αναστολή των 6 τμημάτων του ΕΛΜΕΠΑ: «Τέτοιου είδους αποφάσεις προσβάλλουν κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας»

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη «Ηράκλειο για όλους» με αφορμή την αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αναστείλει την ακαδημαϊκή λειτουργία των έξι  νέων Τμημάτων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η πρόσφατη αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αναστείλει την ακαδημαϊκή λειτουργία των έξι  νέων Τμημάτων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, πρέπει να μας ¨αφυπνίσει¨ ως Τοπική Αυτοδιοίκηση αφού καταρχάς θίγεται ο πυρήνας της έννοιας του αυτοδιοίκητου, εν προκειμένω των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας μας.

 Παρότι είχε προηγηθεί το απαιτούμενο προπαρασκευαστικό στάδιο για τηνίδρυση των νέων τμημάτων εντούτοις η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου ήρθε μετο ¨έτσι θέλω¨ να ανατρέψει την απόφαση του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. χωρίς προηγουμένως ναυπάρξει διάλογος.

Η παράταξη μας ¨Ηράκλειο για όλους¨ κρίνει ότι τέτοιου είδους αποφάσεις προσβάλλουν κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας και καλεί το Υπουργείο να αναθεωρήσει την απόφαση του και να στηρίξει ουσιαστικά την αναπτυξιακή πολιτική του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, με έδρα το Ηράκλειο, που εκτείνεται από τα Χανιά μέχρι τη Σητεία, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων άμεσα συνδεδεμένων με την ανάπτυξη του νησιού μας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί