Ακόμη μία αθλιότητα: Έκοψαν κολώνες της ΔΕΗ και άφησαν χωρίς ρεύμα καταυλισμό προσφύγων

Ασυνείδητοι πριόνισαν τη νύχτα κολώνα του δικτύου της ΔΕΗ στη Βέροια, που τροφοδοτούσε με ρεύμα το χώρο φιλοξενίας προσφύγων στην Αγία Βαρβάρα. Η κολώνα βρέθηκε κομμένη και πεσμένη μαζί με τα καλώδια, πάνω στο δρόμο και ευτυχώς, η ενεργοποίηση του αυτόματου συστήματος διακοπής ηλεκτροδότησης απέτρεψε τα χειρότερα.

verianet.gr

Στο σημείο έσπευσαν συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ και κλιμάκιο της αστυνομίας. Όπως διαπιστώθηκε, πέρα από την πεσμένη, οι άγνωστοι δράστες είχαν επιχειρήσει να πριονίσουν και άλλες δυο κολώνες, με τη μία να έχει ήδη κοπεί κατά τα ήμισυ και την άλλη να φέρει εμφανή σημάδια πριονίσματος.

Από τη στιγμή που σημειώθηκε το περιστατικό, όπως ανέφεραν άνθρωποι της αρμόδιας υπηρεσίας, λειτούργησε το αυτόματο σύστημα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να γίνει αμέσως διακοπή ηλεκτροδότησης του κυκλώματος, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος από τα γυμνά καλώδια που βρίσκονται κομμένα στο σημείο κοπής της κολώνας.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πρόκειται για δολιοφθορά στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, με στόχο τον συγκεκριμένο χώρο, καθώς η γραμμή εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και φαίνεται ότι πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε πριόνι χειρός ή μπαταρίας.

verianet.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί