Τελικά, και οι Κινέζοι στο έργο του καλωδίου Κρήτη- Αττική!

Τελικά οι Κινέζοι μπαίνουν στο έργο του μεγάλου καλωδίου της Κρήτης, καθώς χθες υπήρξε συμφωνία με τον ΑΔΜΗΕ για την απόκτηση του 20% στην “Αριάδνη”. Προφανώς τα θέματα που υπήρχαν από την πρώτη ανάλογη κινέζικη εμπλοκή στο project, τον Ιούλιο του 2018, ξεπεράστηκαν και η κινέζικη εταιρεία State Grid συμμετέχει πλέον στο εταιρικό σχήμα για το έργο.

Δείτε επίσης: Πώς οι Κινέζοι «απειλούν» να τινάξουν, δεύτερη φορά, το καλώδιο Κρήτη- Αττική στον αέρα!

Ο κινέζικος κολοσσός που επενδύει στα αιολικά πάρκα της Κρήτης, αλλά μπλοκάρει το «μεγάλο καλώδιο»!

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ανακοινώνει ότι υπέγραψε με τη State Grid Corporation of China συμφωνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού στη θυγατρική εταιρεία «Αριάδνη Interconnection», η οποία υλοποιεί την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής.
Η συμφωνία υπεγράφη από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ, Μάνο Μανουσάκη, και τον Πρόεδρο της State Grid Corporation of China, Kou Wei, στο Μέγαρο Μαξίμου, μαζί με 15 ακόμη συμφωνίες στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Xi Jinping στην Ελλάδα.
Η συμφωνία που υπέγραψαν τα δύο μέρη αποτυπώνει το έμπρακτο ενδιαφέρον της State Grid Corporation of China να αποκτήσει μερίδιο έως 20% στο μετοχικό κεφάλαιο της Αριάδνη Interconnection, στο πλαίσιο μελλοντικής διαγωνιστικής διαδικασίας.
Ο κ. Μανουσάκης αναφέρει σχετικά: «Ο ΑΔΜΗΕ καλωσορίζει το ενδιαφέρον της State Grid Corporation of China, στρατηγικού εταίρου της Εταιρείας, να επενδύσει στην Αριάδνη Interconnection, μετέχοντας με τον τρόπο αυτό στην ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα, συνολικού προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ».

Η συμφωνία υπεγράφη από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ, Μάνο Μανουσάκη, και τον Πρόεδρο της State Grid Corporation of China, Kou Wei.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί