Στη φυλακή οι δύο συλληφθέντες για την «Επαναστατική Αυτοάμυνα» – Η ΕΛΑΣ έριξε κρότου – λάμψης στα δικαστήρια!

‘Ενταση μεταξύ των συγκεντρωμένων αλληλέγγυων διαδηλωτών και των ΜΑΤ, κατά την αποχώρηση των δύο κατηγορουμένων

Ένταση σημειώθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των δύο κατηγορουμένων για συμμετοχή στην «Επ. Αυτοάμυνα»

Κατά την αποχώρηση των δύο φερομένων ως μελών της οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα, οι περίπου 50 συγκεντρωμένοι προς συμπαράσταση τους άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα αλληλεγγύης. Ακολούθησε αντιπαράθεση με δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών, αλλά και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης μες στον προαύλιο χώρο όπως αναφέρει ρεπορτάζ του documentonews.gr επικαλούμενο μαρτυρίες δικαστικών υπαλλήλων.

Δεν έχει γίνει αυτό ξανά ποτέ μέσα στα δικαστήρια, τόνιζαν οι δικαστικοί υπάλληλοι. Σε ερώτηση, αν δημιουργήθηκαν επεισόδια που να δικαιολογούν τέτοια αντίδραση, με δεδομένο ότι ο χώρος είναι γεμάτος από πολίτες για διάφορες υποθέσεις, οι υπάλληλοι ξεκαθάριζαν πως όχι.

Στη φυλακή οι συλληφθέντες

Στη φυλακή οδηγούνται οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Και οι δύο αρνήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες τις βαριές κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Ο ένας εκ των δύο, ο 41χρονος φέρεται να αρνήθηκε την εμπλοκή το στη ληστεία στον Χολαργό και στην συμμετοχή στην οργάνωση και επικαλέστηκε πως το μοναδικό στοιχείο που τον εμπλέκει αφού δεν έχει εντοπιστεί γενετικό υλικό ή αποτυπώματα, είναι ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στην αντιτρομοκρατική σε βάρος του.

Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος υπεράσπισης Κ. Παπαδάκης, υποστήριξε ότι ο εντολέας του (ο δεύτερος κατηγορούμενος , ο 45χρονος) αρνείται τις κατηγορίες και περιμένει να ολοκληρωθούν οι έρευνες για να επανέλθει με ολοκληρωμένο απολογητικό υπομνημα.

Ανέφερε μάλιστα ότι ο εντολέας του δεν γνώριζε το περιεχόμενο των σακιδίων μέσα στα οποία βρέθηκε οπλισμός.

«Η Αντιτρομοκρατική – τόνισε ο γνωστός δικηγόρος- έχει ανάγκη από επιτυχίες γιατί αυτή είναι που παρατηρούσε επί σειρά ετών τη ναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής μέχρι τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Σε αυτή την υπόθεση ειναι πολλά τα κεράσια και μικρό το καλάθι».

Documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί