Κινητοποίηση για το Άσυλο στα Λιοντάρια

«Με το κεφάλι ψηλά οι φοιτητές/τριες στην ΑΣΟΕΕ έσπασαν την κυβερνητική τρομοκρατία»

Κάλεσμα για συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση για το Άσυλο στις 18.00 στα Λιοντάρια, απευθύνει μέσω ανακοίνωσής του, το Παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών, το οποίο ταυτόγχρονα καταδικάζει την χθεσινή επιχείρηση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Το Παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών χαιρετίζει την αποφασιστική και μαχητική κινητοποίηση των φοιτητών το μεσημέρι της Δευτέρας 11/11/2019, που έσπασαν το αντιδραστικό lock out στην ΑΣΟΕΕ και έπληξαν καίρια την κυβερνητική επιχείρηση «νόμος και τάξη» στα ΑΕΙ και στην κοινωνία. 

Το μαχόμενο φοιτητικό κίνημα έδειξε στην πράξη πως η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και η παραπέρα αναίρεση των δημοκρατικών ελευθεριών από την κυβέρνηση της ΝΔ (στο δρόμο όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων) μπορεί να ανατραπεί μαζί με το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Αυτή τη δυναμική δείχνει και το κάλεσμα για μαζική απογευματινή πορεία.

Καταγγέλλουμε την βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας και των ΜΑΤ, που με κλομπ, χημικά, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης όρμησαν στους φοιτητές και τις φοιτήτριες κτυπώντας και τραυματίζοντας τουλάχιστον έξι νέους/ες. Παραβίασαν το άσυλο, έπνιξαν στα χημικά το προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου και δεν άφηναν -παρά την ασφυκτική κι επικίνδυνη κατάσταση για τους τραυματίες- να περάσουν γιατροί ή ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ή να μεταφερθούν τραυματίες σε νοσοκομεία. Μάλιστα, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά και κλομπ ακόμα και στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί γύρω από την ΑΣΟΕΕ, για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους φοιτητές. 

Προχώρησαν σε προσαγωγές, ακόμα κι ενός πολίτη που πήγε στην ΓΑΔΑ για να συμπαρασταθεί. Η κυβερνητική κρατική τρομοκρατία όμως δεν περνά, οι φοιτητές/τριες βγήκαν νικητές από την ΑΣΟΕΕ, με το κεφάλι ψηλά.

Καταγγέλλουμε τη σύλληψη ενός φοιτητή Ιατρικής, ο οποίος μάλιστα ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς την ώρα που τον συνελάμβαναν. Ο νέος αντιμετωπίζει τις ανυπόστατες κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής και της εξύβρισης. Απαιτούμε την άρση κάθε δίωξης του αγωνιστή φοιτητή και την απαλλαγή του από κάθε κατηγορία. 

Καλούμε την Τρίτη 12/11 μαζί με άλλα σωματεία εργαζομένων και φοιτητικούς συλλόγους σε κινητοποίηση στις 18:00 στα Λιοντάρια. 

Η σημερινή μαχητική κινητοποίηση των φοιτητών/τριών και η αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε δείχνει πως η αντεργατική-αντιλαϊκή κλιμάκωσης της επίθεσης για την υλοποίηση των αντιδραστικών αστικών αναδιαρθρώσεων της κυβέρνησης της ΝΔ, στο δρόμο που άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες μνημονιακές κυβερνήσεις, μπορεί και πρέπει να ανατραπεί με τη δύναμη του μαζικού κινήματος.


Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί