Καταγγέλλει την αστυνομική επίθεση στην ΑΣΟΕΕ η Λαϊκή Ενότητα Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου της Λαϊκής Ενότητας, μέσω της οποίας καταγγέλλει την αστυνομική επίθεση στην ΑΣΟΕΕ, ενώ απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση και πορεία διαμαρτυρίας στα Λιοντάρια, ενάντια στην αστυνομική τρομοκρατία και την καταπάτηση του ασύλου.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Ν.Ε. Ηρακλείου της Λαϊκής Ενότητας καταγγέλλει την χθεσινή απροκάλυπτη αστυνομική επέμβαση στην ΑΣΟΕΕ, εντός χώρου πανεπιστημιακού ασύλου και την έφοδο σε στέκια φοιτητικών πολιτικών συλλογικοτήτων και παρατάξεων, που βρίσκονται μέσα στο ίδρυμα. Η επέμβαση έχει σαν συνέπεια αρκετούς τραυματισμένους φοιτητές, ακραία έκφραση βίας των ΜΑΤ και ρίψη δακρυγόνων. Έγινε μάλιστα χωρίς να υπάρχει καμία αφορμή, ενώ η ΑΣΟΕΕ ήταν κλειστή και αποτελεί κλιμάκωση της αστυνομοκρατίας και των διαρκών παραβιάσεων του ασύλου, με επιθέσεις εντός του χώρου της ΑΣΟΕΕ, που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή των φοιτητών.

Η ΝΔ, εφαρμόζοντας το δόγμα «νόμος και τάξη», επιχειρεί, με πρωτοφανείς πρακτικές καταστολής, να επιβάλει σιγή στο φοιτητικό και κοινωνικό κίνημα, σε μια περίοδο που διευρύνονται οι κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στο όριο φοίτησης ν+2 και τις διαγραφές, στην υποβάθμιση των πτυχίων, στην διάλυση του φοιτητικού συνδικαλισμού και στην κατάργηση του ασύλου. Αυτή η προσπάθεια κλιμακώνεται, με στόχο να δημιουργηθεί κλίμα τρομοκρατίας και να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα των φοιτητών και ολόκληρης της κοινωνίας, ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

Σε αυτή την κατεύθυνση, έχει πιστούς συμμάχους τα ΜΜΕ, που έχουν επιδοθεί σε μια εκστρατεία λάσπης κατά του ασύλου και του φοιτητικού κινήματος και, από το πρωί, προσπαθούν να εμφανίσουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τα στέκια ως «ορμητήρια» και «επιχειρησιακά κέντρα τρομοκρατών».

Κυβέρνηση και ΜΜΕ καθόλου δεν κόπτονται για την υποτιθέμενη ασφάλεια των φοιτητών και των πολιτών. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι, εντός των πανεπιστημιακών χώρων, όχι μόνο δεν καταγράφονται, στις ίδιες τις στατιστικές της ΕΛΑΣ, υψηλά φαινόμενα εγκληματικότητας, αλλά αντίθετα, οι παραβατικές πρακτικές κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά των λοιπών δημόσιων χώρων. Η πραγματική τους στόχευση είναι το χτύπημα των αγώνων και η τρομοκράτηση και υποταγή όσων αγωνίζονται.

Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να βρουν απέναντί τους σύσσωμη την αριστερά, τους κοινωνικούς φορείς, αλλά και το σύνολο της προοδευτικής κοινωνίας.

Η Λαϊκή Ενότητα με πολυμελή αντιπροσωπεία του Πολιτικού Συμβουλίου της προσήλθε αμέσως στον χώρο της ΑΣΟΕΕ για να εκφράσει την συμπαράσταση της στους αγωνιζόμενους φοιτητές.

Δηλώνει επίσης ότι οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο που αρχίζουν τις επόμενες ημέρες και η μαζική συμμετοχή στη πορεία της 17ης Νοέμβρη, θα αποτελέσουν ηχηρή απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και στην προσπάθειά της να χτυπήσει το φοιτητικό – λαϊκό κίνημα και τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών.

Τέλος η Ν.Ε. Ηρακλείου της ΛΑ.Ε. καλεί όλους τους φοιτητές, τους νέους και τις νέες αλλά και όλους τους Ηρακλειώτες να δώσουν δυναμικά το παρών στη σημερινή, Τρίτη 12 Νοέμβρη στις 6μμ, κινητοποίηση και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην αστυνομική τρομοκρατία και την καταπάτηση του ασύλου, στα Λιοντάρια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί