Έβρος: Ύποπτος τζιχαντιστής εγκλωβισμένος στη «νεκρή ζώνη» Ελλάδας – Τουρκίας

Τζιχαντιστής που φέρεται να συνελήφθη κατά την επιχείρηση Ερντογάν στη Βόρεια Συρία απελάθηκε από τον συνοριακό σταθμό του Pazarkule στην Αδριανούπολη και παραμένει στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο εν λόγω φερόμενος τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), δεν έγινε δεκτός από την ελληνική πλευρά. Νωρίτερα κρατείτο στην Αδριανούπολη όπου είχε οδηγηθεί από τη Διεύθυνση Μετανάστευσης Κωνσταντινούπολης.

Ο άνδρας είναι αμερικανός πολίτης, σύμφωνα με ρεπορτάζ των τουρκικών ΜΜΕ. Σύμφωνα με το ntv.com, εξακολουθεί να παραμένει στην ουδέτερη ζώνη ανάμεσα στις συνοριακές γραμμές των δύο κρατών.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού είχε διαμηνύσει ήδη από την περασμένη εβδομάδα ότι από σήμερα η Άγκυρα θα ξεκινούσε τους επαναπατρισμούς των τζιχαντιστών, έστω και αν η υπηκοότητά τους έχει ανακληθεί.

Η Τουρκία απέλασε τον Αμερικανό τζιχαντιστή και την Πέμπτη πρόκειται να απελάσει επτά Γερμανούς τζιχαντιστές, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών. Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να απελάσει 11 Γάλλους τζιχαντιστές.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί