Πώς πάνε να βάλουν από το “παράθυρο” στο καλώδιο Κρήτη- Αττική την προστατευόμενη της ΝΔ εταιρεία!

Οι πληροφορίες που εδώ και καιρό υπήρχαν, μετά την αναγκαστική “έξωση” στην EuroAsia από το έργο του καλωδίου Κρήτη- Αττική, αρχίσουν πλέον να επιβεβαιώνονται: η κυβέρνηση της ΝΔ αναζητά τρόπους εμπλοκής της προστατευόμενης από την ίδια κυπριακής εταιρείας, EuroAsia, στο μεγάλο καλώδιο της Κρήτης! Αυτής δηλαδή που πολύ πρόσφατα αναγκαστικά απέκλεισε ο Κ. Χατζηδάκης από το έργο, εφαρμόζοντας τελικά την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη αναγράφονται πληροφορίες ότι αναζητείται φόρμουλα για συμμετοχή τρίτων επενδυτών στην “Αριάδνη” του ΑΔΜΗΕ, δηλαδή την εταιρεία του δημοσίου που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου.

Να θυμίσουμε ότι η εταιρεία EuroAsia διεκδικούσε το έργο, αλλά από την πλευρά του ΑΔΜΗΕ τα τελευταία δυο χρόνια υπήρχαν έντονες επιφυλάξεις για το η συγκεκριμένη εταιρεία έχει την οικονομική – τουλάχιστον- δυνατότητα για εμπλοκή.

Δείτε: Για χάρη εταιρείας με ανύπαρκτα κεφάλαια μπλοκάρει το καλώδιο της Κρήτης η Κομισιόν!- Τί αποκαλύπτει στέλεχος του ΑΔΜΗΕ

Όταν η ΝΔ ήταν στην αντιπολίτευση, χέρι χέρι με το ΠΑΣΟΚ, υπερασπίστηκε την EuroAsia σαν “δική της”, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι προχωρεί σε ένα σκάνδαλο, βγάζοντάς την από το “παιχνίδι” και επιλέγοντας να προχωρήσει το έργο ως εθνικό και όχι ως PCI, δηλαδή ως έργο που εντάσσεται στα Κοινού Ενδιαφέροντος της ΕΕ.

Δείτε: Πώς η ΝΔ υπονομεύει και το καλώδιο Κρήτη- Αττική, στηρίζοντας τα συμφέροντα ιδιωτικής εταιρείας!

Τα fake news της διαπλοκής: Πώς ανακάλυψαν… «κυβερνητικό σκάνδαλο» στο καλώδιο της Κρήτης! (εικόνες)

Στο όνομα της συγκεκριμένης εταιρείας τόσο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όσο και ο φιλικός τους Τύπος, έστησαν ένα ολόκληρο σχέδιο για “κυβερνητικό σκάνδαλο του ΣΥΡΙΖΑ”. Μάλιστα ο τότε υπουργός Ενέργειας είχε απαντήσει στη ΝΔ στη Βουλή σημειώνοντας ότι η υπεράσπιση της εταιρείας έναντι του έργου, είναι πολύ επικίνδυνη…

Τελικά, η ΝΔ ως κυβέρνηση έκανε ό,τι και ο ΣΥΡΙΖΑ: υιοθέτησε την πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα, έβγαλε εκτός έργου την EuroAsia αποφάσισε να προχωρήσει το καλώδιο ως εθνικό έργο. Έκανε, δηλαδή, ό,τι είχε καταγγείλει ως “σκανδαλώδες” για την προηγούμενη κυβέρνηση!

Δείτε: Κυβίστηση της ΝΔ και στο καλώδιο της Κρήτης!- Επέλεξε την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ αν και την είχε καταγγείλει ως «σκάνδαλο»!

Φυσικά αναγκάστηκε να το κάνει αυτό, για να μη χαθεί ο χρόνος και μείνει η Κρήτη χωρίς ηλεκτρική ενέργεια (το 2023 θα πρέπει να λειτουργήσει το καλώδιο, όταν θα ξηλωθούν και οι σημερινές ντιζελομηχανές, άρα αν δεν λειτουργήσει θα υπάρξει μεγάλο ενεργειακό πρόβλημα στο νησί). Προηγουμένως είχε εξαντλήσει κάθε χρονική και άλλη δυνατότητα ώστε o EuroAsia να είναι μέσα στο έργο. Ακόμα και ξενύχτια στο Μέγαρο Μαξίμου γίνονταν ώστε να βρεθεί ο τρόπος εμπλοκής της κυπριακής εταιρείας. Αυτή ήταν η εντολή Μητσοτάκη, για μια εταιρεία που διαρκώς επιχειρεί δικαστικό μπλοκάρισμα του έργου, με διάφορες προσφυγές.

Δείτε: Πώς ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης «σπρώχνει» το καλώδιο της Κρήτης σε εταιρεία!- Συναντήσεις νύχτα στο Μαξίμου!

Δείτε επίσης: Καλώδιο Κρήτη – Αττική: Παράταση στην παράταση από την κυβέρνηση, ενώ η «εκλεκτή» της εταιρεία πιέζει δικαστικά

Νέο δικαστικό «όχι» στην EuroAsia για το καλώδιο της Κρήτης, αλλά η ΝΔ εμμένει στην εταιρεία που υπονομεύει το έργο!

 Η προσφυγή της EuroAsia (εκλεκτής της ΝΔ) στο ΣτΕ για το καλώδιο της Κρήτης- Τί θα πράξει η κυβέρνηση;

Μετά την αναγκαστική επιλογή της ίδιας πολιτικής που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια επίσκεψή του στην Κύπρο ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, άφησε υποσχέσεις για μελλοντικό σχέδιο, με την συμμετοχή του EuroAsia. Αφού, μάλιστα, άρχισε να απαξιώνει τον δημόσιο χαρακτήρα του έργου, που είχε επιβεβαιώσει ο ίδιος ως υπουργός λίγα 24ωρα πριν, επιλέγοντας τη συνέχιση της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ!

Δείτε: Όπως και με τη ΔΕΗ, ο Χατζηδάκης απαξιώνει τον δημόσιο χαρακτήρα του έργου του καλωδίου Κρήτη- Αττική!

Και πλέον φαίνεται ότι αυτό το σχέδιο αρχίζει να υλοποιεί η ΝΔ, στηριζοντας τη “δική της” εταιρεία…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί