Πορεία ενάντια στους πρόσφυγες και μετανάστες πραγματοποίησαν κάτοικοι των Διαβατών (Βίντεο)

Πορεία προς το κέντρο φιλοξενίας πραγματοποίησαν κάτοικοι των Διαβατών που συμμετείχαν νωρίτερα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό.

Όταν η ειρηνική όπως λένε πορεία έφτασε κοντά στο κέντρο φιλοξενίας κάτοικοι έβρισαν με χυδαίο τρόπο τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Αίτημα των κατοίκων είναι να κλείσει το κέντρο φιλοξενίας.

Στη συμβολή της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κιλκίς με τη Συμμαχική οδό στήθηκε φραγμός από δυνάμεις των ΜΑΤ και η διέλευση των διαδηλωτών εμποδίστηκε.

“Να παραμείνουν μόνο οι πρόσφυγες πολέμου. Όταν πρωτοήρθαν αυτοί όντως δεν ενοχλούσαν. Να φύγουν τα σαπρόφυτα” αναφέρει χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής στο Thestival κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα και προσθέτει: “Ακούμε για συνεχείς παρενοχλήσεις. Κοιτάνε το μπάρμπεκιου που θα διοργανωθεί αύριο και δεν βλέπουν τί συμβαίνει εδώ. Αυτοί θα είναι υπεύθυνοι που θα χυθεί αίμα”.

Από την πλερά του, ο δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Ιωαννίδης, σημείωσε ότι “τα αιτήματα των κατοίκων είναι δίκαια” και πρόσθεσε ότι πρέπει “να απεγκλωβιστεί ο οικισμός από τους πρόσφυγες”.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης τόνισε ότι η συγκέντρωση ήταν μία ειρηνική διαμαρτυρία, επισημαίνοντας ότι ειναι επιτακτική η ανάγκη να επιλυθούν ζητήματα. Το πρώτο, όπως είπε, είναι να μπει ένα δρομολόγιο από την πλευρά του ΟΑΣΘ, από το πρωην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, δηλαδή από την ανοιχτή δομή, με τερματικό σταθμό τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, ώστε να εξυπηρετούνται οι πρόσφυγες. Το δεύτερο θέμα αφορά, όπως είπε ο δήμαρχος, «στην ανάγκη να υπάρξει καλύτερη αστυνόμευση» και το τρίτο στο να φωταγωγηθεί καλύτερα η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης –Κιλκίς στο συγκεκριμένο σημείο, ούτως ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.

Πηγή: thestival.gr, Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί