Ρατσιστικός οχετός από Αλεξανδρή- Η απάντηση του Ολυμπιονίκη Αλ. Νικολαΐδη

Σε ρατσιστικό “οχετό” κατά προσφύγων και μεταναστών προχώρησε με ανάρτησή του στα social media, αλλά πολύ γρήγορα “κατέβασε” ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Αλέκος Αλεξανδρής.Στην ανάρτηση απάντησε με τον πιο ώριμο και εύστοχο τρόπο ο ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής του τάε-κβο-ντο, Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Η πορεία του στα γήπεδα φαίνεται ότι δεν έμαθε τίποτα από… ευγενή άμιλλα, στον Αλ. Αλεξανδρή, καθώς με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο άλλοτε άσος των γηπέδων καταφέρεται με χυδαίους χαρακτηρισμούς και ακροδεξιά ρητορική κατά των προσφύγων, τους οποίους χαρακτηρίζει «εισβολείς».

Αφορμή για τον ρατσιστικό οχετό του, ήταν το  μπάρμπεκιου κοντά στις δομές που φιλοξενούν πρόσφυγες στα Διαβατά, το οποίο και επικροτεί.

Τη φρασεολογία του και την επιχειρηματολογία του θα την «ζήλευαν» ακόμη και χρυσαυγίτες. 

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε, ο Αλέκος Αλεξανδρής κατέβασε την ανάρτηση από τον λογαριασμός του.

Ο Αλ.Νικολαΐδης  έγραψε στο twitter πως «με πολύ μεγάλη λύπη διάβασα την δημοσίευση του Αλέκου Αλεξανδρή. Λύπη και στεναχώρια όχι λόγω του ωκεανού ιδεολογιών που μας χωτην ανάρτηση αλλά γιατί ένας άνθρωπος του αθλητισμού, έζησε και τελείωσε την καριέρα του χωρίς να μάθει την μεγαλύτερο μάθημα που μπορεί να του προσφέρει: κάτω από τις φανέλες και τα σορτσάκια, κάτω από τις φόρμες και τις αγωνιστικές στολές, είμαστε όλοι διαφορετικοί άνθρωποι που αυτές οι ίδιες οι φανέλες μας κάνουν μια οντότητα».

Και συνεχίζει, σημειώνοντας: «Τη μια χρονιά αντίπαλοι, την άλλη συναθλητές, ο αθλητισμός και η μουσική είναι δύο από τις ελάχιστες κοινωνικές δράσεις που δεν χρειάζεται καν να μιλάς την ίδια γλώσσα με τον συνάδελφό σου».

Απευθυνόμενος ειδικά στον Αλεξανδρή, ο Αλ.. Νικολαΐδης γράφει: 

“ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ” λοιπόν Αλέκο ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι την ζωή και τις αξίες της, αλλά δεν θα σου πω ότι σε μισώ, ούτε ότι σε σιχαίνομαι. Δεν θα τολμήσω όμως ούτε καν να σου ζητήσω να αλλάξεις απόψεις, θεωρώ ότι έχεις περάσει ένα όριο που δεν υπάρχει επιστροφή.

Θα σου ζητήσω όμως μια μεγάλη χάρη: ας είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν ανοίγουμε το στόμα μας και επεξεργαζόμαστε παιδικές ψυχές. Αυτές γεννήθηκαν χωρίς να μισούν, ας μην τις ρίξουμε στα σκοτάδια τα δικά μας.»

.

Alex Nikolaidis@AlexandrosNik · 57λ

Με πολύ μεγάλη λύπη διάβασα την δημοσίευση του Αλέκου Αλεξανδρή. Λύπη και στεναχώρια όχι λόγω του ωκεανού ιδεολογιών που μας χωρίζει, αλλά γιατί ένας άνθρωπος του αθλητισμού, έζησε και τελείωσε την καριέρα του χωρίς να μάθει την μεγαλύτερο μάθημα που μπορεί να του προσφέρει :

Alex Nikolaidis@AlexandrosNik

κάτω από τις φανέλες και τα σορτσάκια, κάτω από τις φόρμες και τις αγωνιστικές στολές, είμαστε όλοι διαφορετικοί άνθρωποι που αυτές οι ίδιες οι φανέλες μας κάνουν μια οντότητα.674:30 μ.μ. – 9 Νοε 2019Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του TwitterΔείτε άλλα Tweet του χρήστη Alex Nikolaidis

Alex Nikolaidis@AlexandrosNik · 57λΑπάντηση στον χρήστη @AlexandrosNik

Τη μια χρονιά αντίπαλοι, την άλλη συναθλητές, ο αθλητισμός και η μουσική είναι δύο από τις ελάχιστες κοινωνικές δράσεις που δεν χρειάζεται καν να μιλάς την ίδια γλώσσα με τον συνάδελφό σου.

Alex Nikolaidis@AlexandrosNik

“ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ” λοιπόν Αλέκο ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι την ζωή και τις αξίες της, αλλά δεν θα σου πω ότι σε μισώ, ούτε ότι σε σιχαίνομαι. Δεν θα τολμήσω όμως ούτε καν να σου ζητήσω να αλλάξεις απόψεις, θεωρώ ότι έχεις περάσει ένα όριο που δεν υπάρχει επιστροφή.744:30 μ.μ. – 9 Νοε 2019Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του TwitterΔείτε άλλα Tweet του χρήστη Alex Nikolaidis

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί