Ελλάδα: Σπίτι – φυλακή για 27 μετανάστες – Συνελήφθησαν δύο διακινητές

Δυο αλλοδαπούς, 32 και 36 χρονών, συνέλαβαν οι λιμενικοί με την κατηγορία της διακίνησης μεταναστών σε χώρες της Ευρώπης, τους οποίους προμήθευαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Επίσης διερευνάται η εμπλοκή τους, ως μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Ασίας.

Η σύλληψη των δυο αλλοδαπών έγινε σε σπίτι στην Καλλιθέα στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης στελεχών του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά με τη συνδρομή Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, καθώς και στελεχών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων.

Σύμφωνα με το Λιμενικό από τις υπηρεσίες ασφαλείας του Λιμενικού κατασχέθηκαν πληθώρα πειστηρίων, χρημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών, που βρέθηκαν μέσα στο σπίτι.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν 17 παραποιημένα-πλαστά διαβατήρια, τρεις ταυτότητες, πλήθος σφραγίδων-αριθμοσφραγίδων, ανάγλυφες απολήξεις σφραγίδων, ομοιώματα σφραγίδων εισόδου καθώς και άλλα σύνεργα παραποίησης διαβατηρίων, χαρτονομίσματα διαφόρων χωρών (Ευρώπης, Ντονκ Βιετνάμ, Riyal Κατάρ, Ρινγκίτ Μαλαισίας, Ρούπια Σρι Λάνκα, Μπατ Ταϊλάνδης). Επίσης 6 κάρτες κινητών τηλεφώνων, ένας φορητός υπολογιστής, ένα i-Pad καθώς και 5 συσκευές κινητών τηλεφώνων τα οποία και κατασχέθηκαν.

Σε παράλληλη συντονισμένη επιχείρηση από στελέχη των πιο πάνω υπηρεσιών, η οποία έλαβε χώρα στο πλαίσιο αξιοποίησης των ίδιων πληροφοριών, βρέθηκαν μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο σπίτι (safe-house) με κάγκελα τοποθετημένα μέσα και έξω από τα παράθυρα στην περιοχή της Κυψέλης 27 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν προσωρινά μέχρι να μεταφερθούν σε χώρες της Ευρώπης.

Κατά την εξέλιξη της έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι 36χρονος και 32χρονος αλλοδαποί, επιτηρούσαν τους υπόλοιπους συλληφθέντες, κατασκεύαζαν και παραποιούσαν ταξιδιωτικά έγγραφα με τα οποία εφοδίαζαν τους αλλοδαπούς με σκοπό την έξοδό τους από τη χώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά ενώ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων αξιολογούνται όλα τα μέχρι στιγμής στοιχεία.
 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί