Έχασε ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο από τον ΠΑΟΚ

ΟΦΗ και ΠΑΟΚ έδωσαν μια «χορταστική» παράσταση, επιβεβαιώνοντας στην πράξη πως πρόκειται για δύο ομάδες που αρέσκονται να παίζουν ανοιχτά, διαθέτοντας τις δύο καλύτερες επιθέσεις του πρωταθλήματος. Πάθος, τρεξίματα, σπουδαίες ευκαιρίες και επεμβάσεις συνθέτουν την εικόνα του α΄μέρους στο Γεντί Κουλέ, από το οποίο έλειψε μόνο το γκολ με τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, Δημήτρη Σωτηρίου, να εξελίσσεται σε μεγάλο πρωταγωνιστή, αποσοβώντας τρεις φορές τον κίνδυνο…

Γνωρίζοντας πως η αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ είναι ο κινητήριος «μοχλός» για την ανάπτυξη των φιλοξενούμενων, Μπράουν και Τσιλιανίδης είχαν αρκετή δουλειά στην προσπάθειά τους να εγκλωβίσουν τον αντίπαλο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι δύο πιο επικίνδυνες φάσεις του Δικεφάλου σημειώθηκαν μέσα από εξαιρετική κάθετη του Μίσιτς που «έκοψε» στα δύο τον ΟΦΗ με αποδέκτη τον Λημνιό, ο οποίος νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Σωτηρίου και στη συνέχεια από τα δεξιά, σε μία από τις ελάχιστες φορές που ο Μάτος πάτησε περιοχή και «σέρβιρε» για τον Ελ Καντουρί, ο οποίος βρήκε και πάλι μπροστά του τον εξαιρετικό πορτιέρε των Κρητικών, η συμβολή του οποίου αποδείχθηκε καθοριστική και στη συνέχεια…

Με τη σειρά του, ο ΟΦΗ δεν επαναπαύθηκε σε έναν παθητικό ρόλο, είχε ένα «εκρηκτικό» μομέντουμ επιθετικά λίγο μετά την έναρξη του παιχνιδιού, κάνοντας αίσθηση με τον Σεμέδο και φυσικά τον Ναμπί που προσπάθησαν όμως -ανεπιτυχώς- να εκθέσουν την άμυνα του Δικεφάλου και τον Ζίβκοβιτς. Με το δείκτη του σκορ στο 0-0 οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Ό,τι δεν πήρε ο ΠΑΟΚ από το πρώτο ημίχρονο, το βρήκε στο β΄ (56′ ) με τον Γιόζιπ Μίσιτς που άνοιξε το σκορ (0-1) με φοβερό πλασέ εκτός περιοχής μετά από συνεργασία των φιλοξενούμενων, «χτίζοντας» την επίθεση από πίσω. Σε μια φάση που δεν είχε απάντηση ο Σωτηρίου, εκτοξεύοντας τα νούμερα του Κροάτη που μετρά -πλέον- τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ.

Όπως ήταν φυσικό, το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε στο στρατόπεδο του ΟΦΗ, με τον Γιώργο Σίμο να τα παίζει όλα γι΄όλα σε ένα 4-4-2, περνώντας μέσα τον Μάνο προκειμένου να δώσει ένα στήριγμα στον Φιγκερέιδο, την ώρα που ο Αμπέλ Φερέιρα «φρέσκαρε» την επίθεση με τον Άκπομ αντί του Σφιντέρσκι.

Και πάλι, όμως, ο πρώτος λόγος ανήκε στον ΠΑΟΚ αλλά ο τελευταίος στον πρωταγωνιστή του ΟΦΗ, Σωτηρίου, ο οποίος βγήκε νικητής, κόβοντας την όρεξη του Δικεφάλου που έψαξε με Καντουρί και διπλή ευκαιρία Μπίσεσβαρ – Άκπομ να «κλειδώσει» το τρίποντο, δίνοντας έτσι παράταση στην αγωνία, ενισχύοντας παράλληλα την πεποίθηση των συμπαικτών του να ψάξουν μέχρι τέλους το γκολ της ισοφάρισης.

Το τελευταίο σφύριγμα του Τζήλου (σ.σ. ελέγχεται σαφώς για την μην υπόδειξη κόκκινης κάρτας στον Νέιρα), ωστόσο, βρήκε νικητή τον ΠΑΟΚ, ο οποίος με τους τρεις βαθμούς της νίκης ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, περιμένοντας αύριο τα πεπραγμένα του Ολυμπιακού. Από την άλλη, ο ΟΦΗ υποχρεώθηκε στην πρώτη του εντός έδρας ήττα, βλέποντας την πέμπτη ομάδα, που τον επισκέπτεται φέτος στο Ηράκλειο, να γίνεται η πρώτη που δεν έφυγε με άδεια χέρια. Αήττητοι για 45 παιχνίδια οι «ασπρόμαυροι».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί