Τον Ιανουάριο η δίκη για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα

Για τις 24/1/2020 προσδιορίστηκε η δίκη για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, από τις οποίες χάθηκαν 24 άνθρωποι.

Οι κατηγορούμενοι θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας εξαιτίας παραλείψεών τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας είχε ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος εννέα ατόμων και κατά παντός υπευθύνου, διαβιβάζοντας -λόγω σπουδαιότητας- τη δικογραφία σε τακτικό ανακριτή με το χαρακτήρα του επείγοντος. Τα αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα που κατά περίσταση αποδόθηκαν στους εμπλεκόμενους είναι: Πλημμύρα από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως κατά συρροή, σωματική βλάβη από υπόχρεο δια παραλείψεως κατά συρροή και παράβαση καθήκοντος δια παραλείψεως.

Πρόκειται για πρόσωπα που σχετίζονται με την περιφέρεια Αττικής, με δύο αρμόδια δασαρχεία και με τους δήμους Μάνδρας, Ελευσίνας και Νέας Περάματος. Συγκεκριμένα, κατηγορούμενοι είχαν καταστεί οι τότε: περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς, δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, δασάρχες Αιγάλεω και Μεγάρων και δύο υπάλληλοι των δασαρχείων.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί