Πυρά Στυλιανίδη προς τον Αυγενάκη για αντισυνταγματικότητα του αθλητικού νομοσχεδίου

Ενστάσεις για τη συνταγματικότητα της συγκεκριμένης διάταξης, αλλά και για μη συμμόρφωσή της με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, εξέφρασαν όχι μόνο εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, αλλά και ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας, Ευριπίδης Στυλιανίδης

Με τις τοποθετήσεις βουλευτών ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με αντικείμενο το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που έφερε για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Το ενδιαφέρον πλέον μετατίθεται στη συνεδρίαση της Δευτέρας 11/11 (13:00), όταν και θα κληθούν σε ακρόαση συνολικά 19 εμπλεκόμενοι φορείς (ΕΟΕ, αθλητικές ομοσπονδίες κλπ ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι προτάσεις των κομμάτων ξεπερνούσαν τους 40).

Μεταξύ αυτών, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις του ΣΕΓΑΣ και της ΕΟΚ, σε ό,τι αφορά τη διάταξη που εισάγει περιορισμούς στον αριθμό θητειών και θέτει όρια ηλικίας για τους προέδρους και τα εκτελεστικά μέλη των αθλητικών ομοσπονδιών.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι ενστάσεις για τη συνταγματικότητα της συγκεκριμένης διάταξης, αλλά και για μη συμμόρφωσή της με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, εξέφρασαν όχι μόνο εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, αλλά και ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο Στυλιανίδης τυγχάνει και συνταγματολόγος, καθηγητής στη Νομική του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Λευκωσίας και εμμέσως πλην σαφώς έριξε φίλια πυρά προς τον Αυγενάκη τόσο για την αναδρομική ισχύ των περιορισμών στις θητείες παραγόντων σε αθλητικές ομοσπονδίες όσο και ως προς το όριο ηλικίας.

«Πρέπει να το δούμε προσεκτικά», είπε ο Στυλιανίδης, αφήνοντας σαφέστατη αιχμή ότι οι συγκεκριμένες δύο διατάξεις που αποτελούν ωστόσο τον βασικό πυρήνα του νέου νομοσχεδίου ίσως και να κριθούν αντισυνταγματικές από τα δικαστήρια, ακυρώνοντας το νομοσχέδιο στην πράξη ακόμα και αν ψηφιστεί από τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι εφόσον περάσουν από τη Βουλή αυτές οι διατάξεις και δεν καταπέσουν από κάποιο δικαστήριο, θα πρέπει ουσιαστικά να τερματιστεί η παντοκρατορία προσώπων όπως ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος στην Κολυμβητική Ομοσπονδία ή ο Βασίλης Σεβαστής στον ΣΕΓΑΣ.

Μετά την ακρόαση των φορέων τη Δευτέρα (11/11), η συνεδρίαση της Επιτροπής θα συνεχιστεί στις 15:30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας με τοποθετήσεις επί των άρθρων του νομοσχεδίου. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με τη δεύτερη ανάγνωση, την προσεχή Τετάρτη 13/11 στις 12:00 το μεσημέρι και στη συνέχεια το σχέδιο νόμου θα πάρει το δρόμο για την Ολομέλεια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί