Πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ σε Κεραμέως: «Δεν δεχόμαστε τις αιτιάσεις προχειρότητας»

«Δεν δεχόμαστε τις αιτιάσεις προχειρότητας που προβάλει η υπουργός Παιδείας» απαντά ο πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Νίκος Κατσαράκης αποδομώντας πλήρως την επιχειρηματολογία της Νίκης Κεραμέως για την αναστολή έναρξης λειτουργίας των 38 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων και ειδικά των έξι τμημάτων που επρόκειτο να λειτουργήσουν στην Κρήτη.

Δείτε: Η υπουργός Παιδείας αναστέλλει τη λειτουργία όλων των νέων τμημάτων Πανεπιστημίων- Τα 6 στην Κρήτη

Μιλώντας στον Βασίλη Σπυριδάκη και στο Κόκκινο Κρήτης 88,4 fm, ο κ. Κατσαράκης επέμεινε ότι το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο θα συνεχίσει κανονικά την προετοιμασία των έξι νέων τμημάτων και θα υποβάλει ολοκληρωμένους φακέλους στο υπουργείο Παιδείας.

«Γνωρίζουμε πως ιδρύονταν μέχρι τώρα τα πανεπιστημιακά τμήματα. Αυτή ήταν ίσως η πρώτη φορά που λειτούργησαν επιστημονικές επιτροπές και προετοίμασαν την έναρξη λειτουργίας των νέων τμημάτων με καθαρά ακαδημαϊκά κριτήρια. Συνεπώς δεν δεχόμαστε τις αιτιάσεις προχειρότητας», είπε χαρακτηριστικά ο πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

«Χωρίς διάλογο, χωρίς καμία προειδοποίηση, για δεύτερη φορά μετά την αναστολή προγραμμάτων διετής φοίτησης ανακοινώνεται η αναστολή λειτουργίας πανεπιστημιακών τμημάτων», ανέφερε ο κ. Κατσαράκης και επισήμανε: «Το Ελληνικό Μεσογειακό πανεπιστήμιο έχει ορίσει εδώ και μήνες ειδικές επιστημονικές επιτροπές που ασχολούνται με τα προγράμματα σπουδών, με ιεράρχηση των τμημάτων και σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες για την υποστήριξή τους σε θέματα χωροταξικά και λοιπά. Έχουμε επίσης μελέτες σκοπιμότητας και υπάρχει διαθέσιμος χρόνος για να αξιολογηθούν τα προγράμματα σπουδών που ήδη εκπονήθηκαν. Είναι στα χέρια της συγκλήτου να ανακοινώσει την λειτουργία των τμημάτων. Δεν αντιλαμβάνομαι που είναι το πρόβλημα, γιατί δηλαδή υπάρχει αναστολή και μάλιστα ανοιχτή στο χρόνο και όχι για συγκεκριμένο διάστημα».

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί