Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο γραφείο της Κεραμέως

Η φοιτητική ομάδα του Ρουβίκωνα πραγματοποίησε παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας, βάφοντας με μπογιές την πόρτα και γράφοντας συνθήματα στους τοίχους.

Η αναρχική ομάδα ανέλαβε την ευθύνη με ανακοίνωσή της στο indymedia σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «τον λόγο για το άσυλο τον έχουμε εμείς και όχι το κράτος και η αστυνομία. Κανένα στέκι να μην κλείσει και κανένας εστιακός φοιτητής χωρίς σπίτι. Να έχουμε όσο χρόνο θέλουμε για τις σπουδές μας. Έξω οι επιχειρήσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις. Καμία βάση και αποκλεισμός φοιτητή από σχολή».

Για το περιστατικό τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέροντας ότι «η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται» και καλώντας τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν «αυτή τη φασιστική ενέργεια».

Αναλυτικά: 

Θρασύδειλοι τραμπούκοι βανδάλισαν σήμερα το πολιτικό γραφείο της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως.  Η Κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται και συνεχίζει το έργο του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης των δημόσιων Πανεπιστημίων.  Όπως εμείς, έτσι και όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να καταδικάσουν αυτή την φασιστική ενέργεια.

Η κ. Κεραμέως δήλωσε σχετικά:

Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης, εκφοβισμού, παράκαμψης του νόμου και του δημοκρατικού διαλόγου είναι απολύτως καταδικαστέα. Θα συνεχίσουμε να συζητούμε με επιχειρήματα, ακόμη κι αν κάποιοι έχουν συνηθίσει να μεταχειρίζονται βία για να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Γιατί αυτό υπαγορεύει το χρέος και η ευθύνη μας προς τους πολίτες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί