Οι βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τμημάτων ΑΕΙ: Προκαλούν και προσβάλλουν το αυτοδιοίκητο

Την έντονη αντίδρασή τους για την αναστολή λειτουργίας 38 τμημάτων ΑΕΙ, ανάμεσα στα οποία 6 της Κρήτης, από τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, εκφράζουν με κοινή δήλωσή τους οι βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές χαρακτηρίζουν προκλητική την απόφαση, που όχι μόνο προσβάλλει το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων (τα τμήματα ιδρύθηκαν με προτάσεις των ΑΕΙ), αλλά στρέφεται ενάντια στην ανάπτυξή τους και βάλλει κατά της Δημόσιας Παιδείας.

Δείτε: Η υπουργός Παιδείας αναστέλλει τη λειτουργία όλων των νέων τμημάτων Πανεπιστημίων- Τα 6 στην Κρήτη

Η κοινή δήλωση:

«Η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν διστάζει να προχωρήσει σε μια ακόμη προκλητική πράξη: Προχωρά στην αναστολή λειτουργίας 38 νέων Τμημάτων, μεταξύ αυτών και 6 τμημάτων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου σε Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ιεράπετρα, Ρέθυμνο, Χανιά – τα οποία ιδρύθηκαν και τα οποία θα ξεκινούσαν την ακαδημαϊκή τους λειτουργία το Σεπτέμβριο του 2020.

Η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιδιώκει να ανατρέψει έναν ολόκληρο σχεδιασμό στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση που αφορά όλη την Περιφέρεια της Κρήτης.

Η απόφαση όχι απλώς προσβάλλει το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων αλλά και στρέφεται ενάντια στο σχέδιο ανάπτυξης των ιδρυμάτων και μάλιστα μετά από προτάσεις των ίδιων των πανεπιστημιακών αρχών.

Στρέφεται ενάντια στην δυνατότητα της ελεύθερης πρόσβασης των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Στρέφεται ενάντια στη δημόσια Παιδεία και επιβεβαιώνει το κύριο μέλημα της σημερινής Κυβέρνησης, δηλαδή το κλείσιμο σχολών και την συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Στεκόμαστε ενάντια στην τακτική της Νέας Δημοκρατίας για ακύρωση όλων των πολιτικών ενίσχυσης της δημόσιας εκπαίδευσης που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπογραφές

(κατά αλφαβητική σειρά)

Βαρδάκης Σωκράτης

Ηγουμενίδης Νίκος

Θραψανιώτης Μανώλης

Μαμουλάκης Χάρης

Ξανθός Ανδρέας

Πολάκης Παύλος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί