Ν. Ηγουμενίδης: Να μην καθυστερήσει άλλο η Κυβέρνηση το κλειστό γυμναστήριο στο Τυμπάκι

Με αφορμή τις εμφανείς καθυστερήσεις της σημερινής Κυβέρνησης σε σημαντικά έργα αθλητισμού που ξεκλείδωσαν την προηγούμενη περίοδο, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εν αναμονή της υπογραφής της σύμβασης για το κλειστό γυμναστήριο στο Τυμπάκι, έχει σημασία σήμερα να τονίσουμε ότι ήδη από τον περασμένο Ιούνιο έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση ύψους 2.890.000 ευρώ για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στο Τυμπάκι.

Πρόκειται για έργο που δημοπρατήθηκε το 2010 και παρέμεινε για πολλά χρόνια στα συρτάρια.Με κοπιώδεις ρυθμούς το έργο συμπεριελήφθη από την προηγούμενη Κυβέρνηση  – και βεβαίως και με τις εύστοχες παρεμβάσεις από τις τοπικές αρχές – στον κατάλογο 26 αντίστοιχων αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία εντάχθηκαν επιτυχώς στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σήμερα αυτό το έργο ούτε μπορεί να περιμένει άλλο τις καθυστερήσεις και τους επικοινωνιακούς χειρισμούς του Υπουργείου, αλλά ούτε βεβαίως κατά διάνοια θα μπορούσε να εμφανιστεί ως έργο της σημερινής Κυβέρνησης.

Το ίδιο ισχύει βεβαίως και για όλα τα έργα αθλητισμού που ξεκλείδωσαν την προηγούμενη περίοδο.

Όπως το ανοιχτό κολυμβητήριο Ηρακλείου για το οποίο αποδεσμεύτηκαν με την ίδια απόφαση 160.000 ευρώ ή όπως η προγραμματική σύμβαση για την επισκευή – συντήρηση  του Κολυμβητηρίου Μοιρών που υπεγράφη πριν από ένα χρόνο από τον τότε Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τον Δήμαρχο Φαιστού.

Είναι έργα που εντάσσονται σε μια προσπάθεια ουσιαστικής ενίσχυσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Νομο. Έργα με πραγματικό κοινωνικό αντίκρυσμα για τους πολίτες του Νομού Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί