Αλ. Τσίπρας: Να χτίσουμε μαζί το όνειρο μιας χώρας σύγχρονης, ελεύθερης, προοδευτικής και δίκαιης (βίντεο)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε σε ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας, για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο Αλέξης Τσίπρας περιόδευσε σήμερα στον νομό Βοιωτίας, στο πλαίσιο του δημοκρατικού καλέσματος για ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ανοιχτό κάλεσμα στους πολίτες απεύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για τη συγκρότηση ενός ισχυρού μαζικού δημοκρατικού και σύγχρονου κόμματος μιλώντας αδιαμεσολάβητα στους πολίτες της Θήβας. Στόχος, όπως είπε, «να χτίσουμε όλοι μαζί το επόμενο όνειρο για μια χώρα σύγχρονη, δίκαιη, ελεύθερη, προοδευτική».

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι από το πρωί ανάμεσα σε ενεργούς πολίτες της περιοχής. Συζήτησα στην πλατεία με ψηφοφόρους, μέλη και πολίτες όπως και στην πλατεία του Ορχομενού. Με γεμίζει αυτή η επαφή με τους ανθρώπους και τους πολίτες. Με αναζωογονεί. Είναι μια ανάγκη για ένα κόμμα που παλιότερα πάλευε αν θα μπει στην Βουλή και η συγκυρία το έφερε να διαχειριστεί τη χώρα. Ο κόσμος μας στήριξε ακόμα και στην ήττα» τόνισε.

«Παραλάβαμε τη χώρα χρεοκοπημένη σε μια κρίσιμη καμπή της Ιστορίας. Δεν μπορέσαμε τότε να έχουμε αυτή την αδιαμεσολαβήτη επικοινωνία με τους πολίτες. Τώρα από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορούμε να αποκτήσουμε τη δημιουργική σχέση και επαφή με τους πολίτες» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Να χτίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής που θέλουμε να είναι ο κορμός της δημοκρατικής παράταξης της χώρας μας» κάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας: «Μαζί θα οικοδομήσουμε το πρόγραμμα για να αλλάξουμε την πορεία του τόπου, για πολλά χρόνια. Να δημιουργήσουμε μια νέα σχέση του πολίτη με την πολιτική».

«Ένα σύγχρονο κόμμα που θέλει να φέρει τους ανθρώπους κοντά του πρέπει να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες. Να δημιουργήσουμε ένα κόμμα μαζικό, ανοιχτό, δημοκρατικό και σύγχρονο. Αυτός είναι ο στόχος. Ενταχθείτε στον isyriza. Διαδώστε και ενισχύστε τη δική σας φωνή» είπε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι τα στελέχη, οι βουλευτές και η ηγεσία αλλά ο κόσμος που θα συμμετέχει. Να κάνουμε το βήμα για να χτίσουμε μαζί το επόμενο όνειρο μιας χώρας σύγχρονης, ελεύθερης, προοδευτικής και δίκαιης. Στις 7 του Ιούλη είχαμε την παλινόρθωση ενός συστήματος εξουσίας, στην πιο κυνική του μορφή, ενός συστήματος εξουσίας ακριβώς επειδή βρέθηκε έξω από τους κυβερνητικούς θώκους έπαθε σύνδρομο στέρησης. Εγκαθιδρύουν μια καθεστωτική αντίληψη στην διακυβέρνηση του τόπου. Εγκαθιδρύουν ένα σκληρό κομματικό κράτος. Ό,τι δεν μπορούν να ελέγξουν το καταργούν. Ακόμα και το ΚΕΘΕΑ» ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας.

Εξαπέλυσε μάλιστα σφοδρή κριτική κατά της κυβερνητικής απόφασης να κλείσουν 38 σχολές ΑΕΙ. «Εκδικητική πράξη από το Υπουργείο Παιδείας να κλείσει 38 σχολές και τμήματα από την κατά τα άλλα “άριστη” υπουργό. Ο λόγος που γίνεται είναι για να δώσουν έδαφος στα ιδιωτικά κολέγια. Ταυτόχρονα θέλουν να μειώσουν τις δαπάνες του προϋπολογισμού για την Παιδεία».

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί