Σ. Φάμελλος: Η κυβέρνηση της ΝΔ ουσιαστικά αμφισβητεί το κράτος δικαίου

Για την καταστρατήγηση βασικών δημοκρατικών ενεργειών της κοινωνίας από τη κυβέρνηση της ΝΔ η οποία μέσα από το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της αμφισβητεί «βασικά στοιχεία της ευρωπαϊκής κανονικότητας» μίλησε Στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος είναι και τομεάρχης Ενέργειας του κόμματος.

Στον Γιώργο Τραπεζιώτη ο κ. Φάμελλος τόνισε πως αυτά αποδεικνύονται από πράξεις και από την άποψη που έχει η ΝΔ πχ για το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, για την εκπροσώπηση της μειοψηφίας στις επιτροπές της Βουλής – με τον αυθαίρετο αποκλεισμό του Π. Πολάκη και του Δ. Τζανακόπουλου – για την απλή αναλογική και το αυτοδιοίκητο των ΟΤΑ.

Ο κ. Φάμελλος εξήγησε ότι πράξεις όπως η επιχειρούμενη ασυλία στους τραπεζίτες είναι συμβολισμοί που αποδεικνύουν ότι η ΝΔ ουσιαστικά αμφισβητεί το κράτος δικαίου. «Έχει μια αλλεργία σε οτιδήποτε, αν θέλετε, ουσιαστικά δημοκρατικό» εξήγησε ο βουλευτής.

Σε ό,τι αφορά το ΚΕΘΕΑ ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι δεν ήταν της αρεσκείας της ΝΔ η διοίκηση του οργανισμού, αλλά το ουσιαστικό είναι ότι η κυβέρνηση αμφισβητεί έργο δεκαετιών και προσφοράς από πολλούς επιστήμονες εδώ και δεκαετίες προς τους εξαρτημένους και τις οικογένειες τους.

O κ. Φάμελλος αναφορικά με το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας NOVARTIS και το ντοκιμαντέρ της δημόσιας ελβετικής τηλεόρασης που προβλήθηκε χθες στη χώρα μας από τον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel σημείωσε ότι σε αυτό αποκαλύπτεται ότι η ζημιά που προκλήθηκε στην Ελλάδα είναι περίπου 32 δισεκατομμύρια ευρώ στον χώρο του φαρμάκου ουσιαστικά στον χώρο της Υγείας και οι πραγματικοί πρωταγωνιστές που είναι ο Έλληνας και η Ελληνίδα πολίτης, οι ασθενείς, βλέπουν να χάνονται από τη δημόσια σφαίρα από το αγαθό της Υγείας τόσα χρήματα, τα οποία θα μπορούσαν να επενδυθούν σε περαιτέρω δομές υγείας, σε θεραπείας, σε έρευνα.

Η ουσία για όλη αυτή την αντιδημοκρατική μεθόδευση από την πλευρά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σταματήσει ο έλεγχος για τη NOVARTIS να μην ακουστούν στην προανακριτική επιτροπή όλα αυτά που ακούστηκαν και χθες το βράδυ.

Δηλαδή ότι υπήρχε μια εταιρία που είχε πρόσβαση στις κυβερνητικές πληροφορίες, τις εξελίξεις γύρω από το θεσμικό πλαίσιο του φαρμάκου έτσι ώστε να παρεμβαίνει νωρίτερα και να εγκρίνονται νέα φάρμακα της ενώ μειώνονται οι προϋπολογισμοί, να ρυθμίζονται πολιτικές τιμολογίων και να υπάρχει ένα ευρύ πλέγμα καθοδήγησης γιατρών με αμφισβητούμενες επιλογές για τους ασθενείς.

Όλα αυτή η ΝΔ θέλει να μείνουν κρυφά, αυτό το πάρτυ που έγινε στον τομέα του φαρμάκου, οι πολύ μεγάλες πολιτικές ευθύνες και πιθανά και προσωπικές ευθύνες, οι οποίοι εμείς αυτό που θέλουμε είναι να αποκαλυφθούν.

Καταλαβαίνουμε πως Φρουζής και Μανιαδάκης λειτουργούσαν ως υπουργοί, καθοδηγώντας κεντρικές πολιτικές, πρωτοβουλίες υπουργού κτλ και θα είναι σε δύσκολη θέση μπροστά σε `ανακριτές` όπως πχ ο Παύλος Πολάκης.

Ο κ. Φάμελλος μίλησε για τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά, τα μεγάλα ερωτήματα που θέτουν οι αποκλεισμοί ενώ εκείνους τους ενδιαφέρει παράλληλα με την τήρηση του κανονισμού της Βουλής τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας να είναι διαθέσιμα για τις δικαστικές αρχές, να μην υπάρχει οποιοδήποτε ζήτημα νομιμότητας των αποτελεσμάτων της προανακριτικής.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί