«Μπουλντόζες και στην Παιδεία από τη ΝΔ – Καταργούν ακόμα και τμήματα που ήδη λειτουργούν στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο»

Στη Βουλή το θέμα με αναφορά του Χάρη Μαμουλάκη

Άμεσα αντέδρασε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης στην απόφαση της Υπουργού Παιδείας να καταργήσει 6 τμήματα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (πρώην ΤΕΙ Κρήτης).

Αξιοποιώντας την Κοινοβουλευτική διαδικασία κατέθεσε αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας, ο Χάρης Μαμουλάκης ζητάει να πληροφορηθεί τους πραγματικούς λόγους που την ώθησαν να καταργήσει 37 Πανεπιστημιακά τμήματα σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και 6 τμήματα στην Κρήτη. Πρόκειται για τα τμήματα:
Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων (Ηράκλειο)
Μηχανικών Βιοϊατρικής (Ηράκλειο)
Φυσικοθεραπείας (Ιεράπετρα)
Επιστημών Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (Άγιος Νικόλαος)
Χημικών Μηχανικών (Χανιά)
Μουσικών Σπουδών (Ρέθυμνο – λειτουργεί από το 1999)

«Για μια ακόμα φορά η Υπουργός Παιδείας μας επιφυλάσσει αρνητικές εκπλήξεις» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Χωρίς ενημέρωση, χωρίς διαβούλευση, χωρίς προειδοποίηση, η κ. Κεραμέως αποδεικνύει με τις αποφάσεις της ότι ο μόνος στόχος είναι να γκρεμίσει ό,τι έχει δημιουργηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για μια τακτική που ειδικά στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας, δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Ελπίζω κι εύχομαι να αναθεωρήσει την απόφασή της, αναλογιζόμενη τις αρνητικές συνέπειες που επιφέρει στην εκπαιδευτική κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί