“Από δω και πέρα θα τα πούμε”!- Καταγγελίες για απειλές, τρομοκρατία αλλά και απολύσεις στο δήμο Χερσονήσου

Σοβαρές καταγγελίες για απειλές σε βάρος εργαζομένων, τρομοκρατία αλλά ακόμα και απολύσεις, στο δήμο Χερσονήσου, περιλαμβάνονται σε επιστολή μόνιμου εργαζομένου στο δήμο, η οποία έχει δοθεί στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ώστε να διαβαστεί σε όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Η επιστολή, μάλιστα, αναφέρει ονόματα στελεχών της δημοτικής αρχής που κατά την καταγγελία πρωταγωνιστούν στα περιστατικά σε βάρος εργαζομένων.

Κι επειδή ακριβώς υπάρχει αυτό το καθεστώς στο δήμο, γνωστό και από το παρελθόν αλλά και από πρόσφατη καταγγελία στην οποία προχώρησε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου, την οποία δημοσίευσε το Candiadoc, ο εργαζόμενος που διατυπώνει τις καταγγελίες κρατά την ανωνυμία του, καθώς ουδείς γνωρίζει τις συνέπειες…

Δημοσιοποιούμε την καταγγελία, χωρίς να θεωρούμε δεδομένα όλα όσα αναφέρονται. Όμως η δημοσιοποίηση προφανώς θα εμποδίσει κάθε προσπάθεια όσα είναι αληθινά περιστατικά, να κρυφτούν κάτω από το χαλί…

 Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή, όπως παραδόθηκε στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, με όλες τις καταγγελίες που έρχονται σε γνώση των μελών του δημοτικού συμβουλίου:

Η εργασιακή απαξίωση και η κατάλυση κάθε νομιμότητας στο Δήμο Χερσονήσου.

Αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,

Με την παρούσα επιστολή αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την αγανάκτηση μου ως μόνιμος υπάλληλος στο Δήμο Χερσονήσου καθώς επίσης την έντονη δυσαρέσκεια των συναδέλφων μου, ως προς την δυσοίωνη κατάσταση και τις δυσμενείς εργασιακές συνθήκες που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα μετά το πέρας σχεδόν δύο μηνών από την ανάληψη καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής.

Πιστεύοντας στο αναφαίρετο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης της γνώμης μου επέλεξα να κρατήσω την ανωνυμία μου για ευνόητους λόγους για τους οποίους θεωρώ ότι έχω την αμέριστη κατανόηση σας. Στόχος μου να σας καταθέσω με κάθε ειλικρίνεια την ηθική και ψυχολογική πίεση που ασκείται σε αρκετούς συναδέλφους υπό το καθεστώς της τρομοκρατίας και του εκφοβισμού.

Συγκεκριμένα σας καταθέτω το πρώτο περιστατικό που αφορά την άσχημη, απρεπή και μεροληπτική στάση του διευθυντή των διοικητικών υπηρεσιών κ. Ν. Βασιλάκη ο οποίος έχοντας ως μοναδικό κριτήριο αξιολόγησης του προσωπικού, το ποιος συνάδελφος τον στήριξε στις συνδικαλιστικές εκλογικές του αναμετρήσεις και όχι μόνο έδιωξε επιτακτικά υπάλληλο από το γραφείο του με απειλητικά υπονοούμενα λέγοντάς του επί λέξη “…από δω και πέρα θα τα πούμε”. Αυτή η επιθετική συμπεριφορά με λεκτικούς χαρακτηρισμούς υποδεικνύει την κατάχρηση εξουσίας εις βάρος του εργαζόμενου με σκοπό τον εκφοβισμό και την ταπείνωση του.

Δυστυχώς δεν είναι λίγες οι φορές που οι εργαζόμενοι δέχονται πληθώρα ομοίων και άλλων οδυνηρών υπονοούμενων εκλαμβάνοντας αυτές τις αρνητικές συμπεριφορές ως άδικες, υποτιμητικές και προσβλητικές για το πρόσωπο τους, ζώντας σε ένα εργασιακό περιβάλλον που τους απαξιώνει. Λόγος για τον οποίο πολλοί συνάδελφοι έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες απόσπασης τους από το Δήμο Χερσονήσου σύμφωνα με το νόμο της κινητικότητας.

Στο ήδη επιβαρυμένο εργασιακό κλίμα έρχεται ένα δεύτερο περιστατικό να επιβεβαιώσει αυτή την άσχημη εργασιακή σχέση μεταξύ εργαζομένων και νεοεκλεγμένων στελεχών της δημοτικής αρχής .Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας  κ. Δ. Μπάτσης προ ημερών εξύβρισε χυδαία με εκφράσεις πεζοδρομίου συνάδελφο, δημοτικό αστυνομικό επειδή τόλμησε να “σταθμεύσει” προσωρινά υπηρεσιακό όχημα έξω από το δημοτικό κατάστημα με σκοπό να εισέλθει εντός του Δήμου και να διεκπεραιώσει υπηρεσιακή υπόθεση.

Δείτε: Καταγγέλλουν αντιδήμαρχο της Χερσονήσου για χυδαία εξύβριση δημοτικού αστυνομικού!

Δυστυχώς μια τέτοια κατακριτέα συμπεριφορά δεν προσβάλλει το συνάδελφο αλλά τον κύριο αντιδήμαρχο και πρωτίστως το θεσμό που εκπροσωπεί κάνοντας κατάχρηση της τιμητικής ψήφου των συνδημοτών μας ο οποίος δείχνει να έχει παρανοήσει το ρόλο του. Να σημειωθεί εδώ ότι ενώ υπήρξε επίσημη καταγγελία από το σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου ο κύριος αντιδήμαρχος δεν απολογήθηκε, δεν ζήτησε δημόσια συγγνώμη ούτε καν έδειξε κάποια μεταμέλεια για την απαράδεκτη συμπεριφορά του.

 Και εδώ διερωτώμαι:

 Γιατί αποσιωπήθηκε το θέμα αυτό; Ποια ήταν η θέση σας κύριε Δήμαρχε για τον ορισμένο από σας δημοτικό σύμβουλο της παράταξης σας σε θέση ευθύνης με τέτοιου είδους συμπεριφορά;

Εν συνεχεία της απαράδεκτης αυτής κατάστασης θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω και ένα τρίτο θλιβερό γεγονός που αφορά την άδικη και εντελώς απροειδοποίητη απόλυση συναδέλφου η οποία είχε προσληφθεί ως εργάτρια στον εργολάβο καθαριότητας με άνωθεν εντολή προφανώς από τον ίδιο το Δήμαρχο, προς εξαργύρωση προεκλογικών δεσμεύσεων του. 

Την ημέρα του αιφνίδιου θανάτου της αείμνηστης Ζεάκη Πηνελόπης και ενώ οι συνάδελφοί της ήταν συντετριμμένοι από τον απρόσμενο χαμό της,  χωρίς καν να σεβαστούν το βαρύ πένθος τους, το ίδιο βράδυ τηλεφώνησαν στην υπάλληλο και της ανακοίνωσαν την απόλυση της, αδικαιολόγητα χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση και ηθικό δισταγμό από μέρους τους .

Ενώ το επόμενο πρωί προσλήφθηκε στην θέση της υποψήφια δημοτική σύμβουλος της παράταξης “Δύναμη Δημιουργίας” του κ. Μ. Διαμαντάκη ύστερα από παρέμβαση του κ. Α. Βασιλείου κατά ομολογία της ίδιας σε δικό της συγγενικό πρόσωπο το οποίο και μας ενημέρωσε, αντιλαμβανόμενη την παράφορη αδικία. Ποιος στα αλήθεια από εμάς θα ανεχόταν μία τέτοιου είδους άδικη συμπεριφορά εάν ήταν ένα συγγενικό, φιλικό πρόσωπο ή αφορούσε εμάς τους ίδιους αφήνοντας κυριολεκτικά στο δρόμο ένα εργαζόμενο, κύριε Δήμαρχε;

Ειλικρινά λυπούμαστε γιατί ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος πέρα από την επαγγελματική διασφάλιση των παιδιών του, που απαίτησε  από την προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Γ. Μαστοράκη έκανε προεκλογικά και παρεμβάσεις απειλώντας με πλειστηριασμούς κατοικιών μέσω δανείων εκμεταλλευόμενος πάντα τη θέση που κατέχει στο δημόσιο τομέα. Γεγονός που πολλοί  δημότες είχαν επανειλημμένως ενημερώσει τον κ. Μ. Διαμαντάκη.

Και πάλι τότε το θέμα δεν το είχατε αναδείξει προς γνώση και συμμόρφωση για την επίλυση του προβλήματος.

Θα περιμένουμε με αγωνία την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να δούμε τις τοποθετήσεις σας κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι για τα συγκεκριμένα θέματα πιστεύοντας ακράδαντα στην ίση μεταχείριση και σεβασμό των εργαζομένων  σύμφωνα με το εργατικό δίκαιο.

Με εκτίμηση

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί