Θρίλερ δίχως τέλος με την απαγωγή των ναυτικών: Με σοβαρό πρόβλημα υγείας ο 20χρονος Έλληνας

Σε πλήρη εξέλιξη το θρίλερ με την απαγωγή των τεσσάρων ναυτικών του ελληκόκτητου πλοίου Elka aristotle, που δέχτηκε επίθεση από πειρατές τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας και ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο ανοιχτά της πρωτεύουσας του Τόγκο, Λόμε.

Δείτε: Πειρατές απήγαγαν το πλήρωμα ελληνικού πλοίου στο Τόγκο

Ξεσπά ο πατέρας του Έλληνα που απήχθη στο Τόγκο (Βίντεο)

Οι πειρατές απήγαγαν τέσσερα μέλη του πληρώματος του Elka aristotle, έναν 20χρονο Έλληνα που έκανε το δεύτερο εκπαιδευτικό ταξίδι του, δυο Φιλιππινέζους κι έναν Γεωργιανό.

Δεν αποκλείεται οι απαγωγείς των μελών του πληρώματος του Elka Aristotle να είναι Νιγηριανοί πειρατές, εκτίμησε μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (06.11.2019) στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1 ο Γιάννης Ροβύθης, Γενικός Διευθυντής εταιρείας φρουρών και πρώην μισθοφόρος. Όπως είπε, έχει την υποψία πως ίσως οι πειρατές να είναι από τη Νιγηρία, που απέχει 150 ναυτικά μίλια από το Τόγκο, καθώς τα πιο πολλά συμβάντα είναι στη Νιγηρία.

Σύμφωνα με τον πρώην μισθοφόρο, σε αυτές τις περιπτώσεις «τίποτα δεν είναι τυχαίο». Όπως τόνισε, οι ομάδες που δρουν στην περιοχή και κάνουν ρεσάλτο σε πλοία «έχουν μεγάλα κεφάλαια» πίσω τους και δρουν συνήθως με τρεις τρόπους: ο ένας είναι η ένοπλη ληστεία που μπορεί να φτάσει μέχρι το πλιάτσικο, ο δεύτερος το λεγόμενο cargo theft, όταν δηλαδή οι πειρατές απαγάγουν το πλοίο με το πλήρωμα και ο τρίτος αυτός που έγινε στο Elka aristotle, με τους πειρατές να παίρνουν ομήρους μέλη του πληρώματος για να ζητήσουν λύτρα.

«Οι όμηροι είναι κεφάλαιο γι’ αυτούς», τόνισε ο Γιάννης Ροβύθης, σημειώνοντας πως όσο οι τέσσερις ναυτικοί συμμορφώνονται με τους κανόνες των απαγωγέων, δεν θα υπάρξει δυσάρεστη εξέλιξη. Οι απαγωγείς θα επικοινωνήσουν με την εταιρία για λύτρα, αλλά συνήθως καθυστερούν για να μεταφέρουν ομήρους σε ασφαλή (για τους ίδιους τους πειρατές) περιοχή αλλά και για να δημιουργήσουν με αυτή την καθυστέρηση μεγαλύτερη πίεση.

Δείτε τι είπε για το περιστατικό με το Elka Aristotle:

Πατέρας Έλληνα ναυτικού: Έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας

Ο νεαρός Έλληνας ναυτικός, που επρόκειτο να επιστρέψει σε λίγους μήνες στην Ελλάδα μετά το δεύτερο εκπαιδευτικό του ταξίδι, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, όπως αποκάλυψε χθες ο πατέρας του.

Elka Aristotle

Την Πέμπτη μας πήρε και ήταν μια χαρά, μιλάγαμε στο Skype, τον βλέπαμε και μας έβλεπε. Το παιδί είναι στη σχολή. Είναι δόκιμος, δεν είναι επαγγελματίας. Του εμπορικού ναυτικού. Κρατική σχολή. Παίρνουνε την ευθύνη πάνω τους και πιστεύω ότι θα έχει πολύ καλή κατάληξη”, λέει ο πατέρας του από το Μεσολόγγι.

Δεν μπορεί να κρύψει την ανησυχία του για το στερνοπούλι της οικογένειάς του, που παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, άνοιξε τα φτερά του στις μακρινές θάλασσες, όπως τόνισε νωρίτερα και στο newsit.gr.

Μιλώντας στον Ant1, ο πατέρας του 20χρονου είπε χαρακτηριστικά: “Αντιμετωπίζει ένα προβληματάκι υγείας.

Το έχει χρόνια από μικρό παιδί. Παίρνει τρία χαπάκια, και αυτά πρέπει καθημερινά

Μαζί του… πού να τα έχει… Όπως βγήκε από την καμπίνα να δει τι γίνεται, του ριχτήκανε. Από εκεί συνέχισε πόλεμος. Αν ήταν στο καράβι δεν θα είχαμε πρόβλημα. Τα παιδιά τα πήρανε. Αυτό είναι όλο το πρόβλημα. Πήραν τα παιδιά από το καράβι και δεν ξέρουμε πού τα πάνε, αν είναι καλά στην υγεία τους και όλα αυτά”.

Συνεχίζοντας για το πώς συνέβη το “ρεσάλτο” των πειρατών στο Elka aristotle, ο πατέρας του 20χρονου τόνισε: “Αυτοί ριχτήκανε στο πλοίο με σκάλες και βεντούζες. Ανεβήκανε πάνω, χτύπησε η σειρήνα τη νύχτα. 02.:00 π.μ. ήταν εκεί. Βγήκανε τα παιδιά από το δωμάτιο για να δουν τι συμβαίνει και τους αρπάξανε. Ακολούθησαν συμπλοκές με τα όπλα, χτυπήσανε έναν φρουρό στο πόδι και τελείωσε. Πάει το παιδί. Χάθηκε”.

Μιλώντας και στον Alpha, ο πατέρας του δόκιμου τόνισε πως “θα δώσουμε όσα ζητήσουν για να πάρουμε το παιδί μας πίσω“…

Newsit.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί