Θερμό χειροκρότημα στον Μ. Τζανάκη που «ζωντάνεψε» με το νέο του βιβλίο τον θρυλικό καπετάν Μιχάλη Κόρακα

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον καπετάν Μιχάλη Κόρακα στην Πόμπια

Τον καπετάνιο ήρωα του χωριού τους και της Κρήτης, τον θρυλικό Μιχάλη Κόρακα χειροκρότησαν θερμά οι κάτοικοι της Πόμπιας, όπως και τον συγχωριανό τους συγγραφέα-φιλόλογο Μιχάλη Τζανάκη που “ζωντάνεψε” τον καπετάνιο με το νέο του βιβλίο που παρουσιάστηκε με επιτυχία σε μια εκδήλωση τιμής και μνήμης, στην γενέτειρά του στην Πόμπια.


«Ο ΑΙΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ», τιτλοφορείται το βιβλίο του Μιχάλη Τζανάκη που «ζωντανεύει» την ιστορική μορφή και δράση του καπετάν Μιχάλη Κόρακα και παρουσιάστηκε με επιτυχία παρουσία θεσμικών εκπροσώπων σε ειδική εκδήλωση στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου  στην Πόμπια με  συνδιοργανωτές τον Δήμο Φαιστού, τον πολιτιστικό σύλλογο Πόμπιας, τις εκδόσεις Ραδάμανθυς και την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης. Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης.

Για το βιβλίο με τίτλο «Ο αιώνας του Καπετάνιου μυθιστορηματική βιογραφία του Μιχάλη Κόρακα» μίλησαν: ο Γιώργος Κουκάκης, εκπαιδευτικός, η Ιωάννα Πατσιανωτάκη, Διευθύντρια Γυμνασίου Πόμπιας, και ο συγγραφέας Μιχάλης Τζανάκης.
Σε σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Μπαριτάκης αφού συνεχάρη τον συγγραφέα για την συγγραφή του ιστορικού βιβλίου, ανέφερε, ότι ο Μιχάλης Τζανάκης συνδυάζει με αριστοτεχνικό τρόπο το αφηγηματικό του ταλέντο, με τα στοιχεία που συγκέντρωσε κατά τη διάρκεια πολύχρονης και συστηματικής ιστορικής έρευνας για τον σπουδαίο αγωνιστή της Ελευθερίας Μιχάλη Καρούζο ή Κόρακα . Στις σελίδες του βιβλίου, συνέχισε, «ζωντανεύει» η μαχόμενη Κρήτη που παλεύει να ξεσκλαβωθεί από τα δεσμά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, η ζωή και οι συνήθειες των κατοίκων, γεγονότα και περιοχές, θρύλοι και πραγματικά περιστατικά. Το βιβλίο του Μιχάλη Τζανάκη για τη ζωή του καπετάν Κόρακα είναι ένα σπουδαίο ιστορικό μυθιστόρημα, που άνετα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και σε προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων με σκοπό την προσέγγιση των μαθητών – φοιτητών στην τοπική Ιστορία, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης οι Αντιδήμαρχοι, Βασιλεία Ροδουσάκη και Ανδρέας Πωλιουδάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Σκουλάς, Πρόεδρος της Κοινότητα Πόμπιας Γιώργος Φουστανάκης, ο τέως Νομαρχιακός Σύμβουλος Αντώνης Κουκάκης κ.α.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί