ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αθανασίου επιβεβαιώνει τη βαθιά ξενοφοβική αντίληψη που έχει διαποτίσει τη σκέψη και την πρακτική της ΝΔ

Την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση καλείται σε όλη την Ελλάδα να αντιμετωπίσει την ακροδεξιά προεκλογική της ρητορεία και τη χρήση, την ίδια περίοδο, ψευδών ειδήσεων, ο κ. Αθανασίου, κυβερνητικός κατά τα άλλα βουλευτής μίλησε για την προοπτική της μετατροπής της Λέσνου σε «νέα Ροδόπη». Υπονοώντας προφανώς ότι θα δημιουργηθεί στη Λέσβο μια ισχυρή εθνική (;) και εθνική μειονότητα. Μη διστάζοντας να υιοθετήει μισαλλόδοξο και ρατσιστικό λόγο, ο Χ. Αθανασίου συντάσσεται με τα κυβερνητικά και τα υπόλοιπα «γαλάζια» στελέχη που πριμοδοτούν τις ξενοφοβικές αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες.

“Με τη δήλωσή του σχετικά με τον κίνδυνο «αλλοίωσης του πληθυσμού» στη Λέσβο και τη μετατροπή του νησιού σε “νέα Ροδόπη”, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην Υπ. Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου, επιβεβαιώνει τη βαθιά ξενοφοβική αντίληψη που έχει διαποτίσει τη σκέψη και την πρακτική της ΝΔ. Παράλληλα, ομολογεί με κυνικό τρόπο την ανεπάρκεια της κυβέρνησης στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος”, σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρώντας στις δηλώσεις Αθανασίου.

Όπως προσθέτει η Κουμουνδούρου:

«Υπενθυμίζουμε στον κ. Αθανασίου, και σε όσους έχουν ανάλογες ανησυχίες, ότι ο νομός Ροδόπης ανήκει στην ελληνική επικράτεια, κατοικείται από Έλληνες πολίτες -χριστιανούς και μουσουλμάνους- και αποτελεί παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης και αμοιβαίου θρησκευτικού σεβασμού πάνω στην αρχή της ισονομίας και της ισοπολιτείας. Η διάκριση των Ελλήνων σε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας συνιστά θεσμική πρόκληση, ενώ φανερώνει βαθιά άγνοια και προκατάληψη.

Ας μην αναρωτιούνται στην κυβέρνηση τι προκαλεί τις ακραίες ξενοφοβικές αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες, όταν κορυφαία στελέχη της ΝΔ υιοθετούν μισαλλόδοξο και ρατσιστικό λόγο που θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή. Κατανοούμε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον σε πολύ δύσκολη θέση λόγω της αντιπολιτευτικής της ρητορείας και της κυβερνητικής της αδράνειας. Την καλούμε να εφαρμόσει επιτέλους ένα ρεαλιστικό σχέδιο διαχείρισης του σύνθετου αυτού ανθρωπιστικού ζητήματος».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί