Νέο κρούσμα ξενοφοβίας: Μπλόκο κατοίκων σε λεωφορεία με μετανάστες στη Νάουσα

Η κυβέρνηση της ΝΔ θερίζει στο προσφυγικό ό,τι έσπειρε, καθώς συνεχίζονται οι ακροδεξιές ρατσιστικές εκδηλώσεις στις τοπικές κοινωνίες. Μετά τα Γιαννιτσά, την Έδεσσα, τις Σέρρες, τη Σκύδρα αλλά και τα Βρασνά νέο ρατσιστικό «μπλόκο» σε άφιξη προσφύγων στήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Νάουσα Ημαθίας από κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ, «80 με 100 κάτοικοι συγκεντρώθηκαν, γύρω στις 9.30 χθες το βράδυ, στην διασταύρωση του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης, πιθανότατα για να εμποδίσουν την έλευση λεωφορείων που μεταφέρουν αιτούντες άσυλο, ύστερα από σχετική πληροφορία που φαίνεται να κυκλοφόρησε και τελικώς αποδείχθηκε αναληθής».

Οι συγκεντρωθέντες έμειναν στο σημείο έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, οπότε και αποχώρησαν μεμονωμένα, όπως αναφέρουν οι ίδιες αστυνομικές πηγές, χωρίς να υπάρξουν εντάσεις, καθώς δεν εμφανίστηκαν τα λεωφορεία. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τον μουσικοσυνθέτη Κώστα Καλδάρα, πέρασε ένα γκρουπ με ηλικιωμένες γυναίκες που πήγαιναν να φάνε στο πάρκο του Αγίου Νικολάου (!):

Βέβαια, μερικοί από τους συγκεντρωμένους βρέθηκαν έξω από τα ξενοδοχεία της Νάουσας που φιλοξενούν πρόσφυγες φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα.

(από τη ρατσιστική συγκέντρωση που ακολούθησε)

Σύμφωνα με την ενημέρωση της δημοτικής αρχής Ναούσης, τις προηγούμενες μέρες εγκαταστάθηκαν σε δύο ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης 193 πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσα τους πολλά παιδιά.

(το βίντεο ανέβασε ένας εκ των συμμετεχόντων στη ρατσιστική συγκέντρωση)

Η ΝΔ πληρώνει τα επίχειρα της πολιτικής της στο προσφυγικό

«Υπάρχει αυτό το κλίμα το ξενοφοβικό, το αντιμεταναστευτικό και μέσα σε αυτό είναι πολύ εύκολο να ξεπηδήσουν οι πιο ακραίες φωνές. Όταν ο δήμαρχος στην καλύτερη περίπτωση σιωπά και στην χειρότερη υποθάλπει αυτά τα φαινόμενα, είναι σίγουρο ότι θα πληρώσουν αυτή την πολιτική» δήλωσε σχετικά την Δευτέρα 4/11 ο Θέμης Αχτσιόγλου, δικηγόρος, μέλος της «ομάδας αλληλεγγύης στους πρόσφυγες» στα Γιαννιτσά μιλώντας «στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης» και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά» αναφερόμενος στα ρατσιστικά επεισόδια ενάντια στους πρόσφυγες στα Γιαννιτσά αλλά και την ξενοφοβική στάση κατοίκων στη Σκύδρα.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση, που προσγειώθηκε στην πραγματικότητα της διαχείρισης του προσφυγικού μετά από τέσσερα χρόνια ξενοφοβικής ρητορικής, και ένα νομοσχέδιο – χάδι στους ακροδεξιούς ζητάει από τις τοπικές κοινωνίες να βάλουν “πλάτη” για την εγκατάσταση προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα . Ωστόσο, ενώ Κουμουτσάκος και Θεοδωρικάκος προσπαθούν να αμβλύνουν τις αντιδράσεις των “γαλάζιων” στις τοπικές κοινωνίες, Βορίδης και Αθανασίου και άλλα στελέχη υποδαυλίζουν το μίσος και τον φόβο.

Στο λιμάνι του Πειραιά 155 πρόσφυγες από Μυτιλήνη και Κάλυμνο

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ογδόντα πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μυτιλήνη αποβιβάζονται στο λιμάνι του Πειραία σήμερα το πρωί, με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Διαγόρας”.

   Επίσης, στο λιμάνι του Πειραιά πρόκειται να καταπλεύσει και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue star 2 μεταφέροντας 75 πρόσφυγες και μετανάστες από την Κάλυμνο. Και στις δύο περιπτώσεις οι πρόσφυγες και μετανάστες αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί