Ισραηλινή αστυνομικός πυροβολεί πισώπλατα άοπλο Παλαιστίνιο (βίντεο)

Πρόκειται για ακόμη μια αποτρόπαια πράξη των δυνάμεων ασφαλείας του Ισραήλ.

Στο βίντεο, που αποκάλυψε ισραηλινός ειδησεογραφικός σταθμός, μια ισραηλινή αστυνομικός πυροβολεί πισώπλατα έναν παλαιστίνιο άνδρα που απομακρύνεται έχοντας τα χέρια υψωμένα.

Το περιστατικό είχε λάβει χώρα πριν από περίπου ένα χρόνο, όμως πριν από μόλις δύο ημέρες διέρρευσε το σοκαριστικό βίντεο.

Σύμφωνα με το Channel 13 που δημοσίευσε τις εικόνες, ο άνδρας θέλησε να μεταβεί στο Ισραήλ από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ωστόσο, όπως φαίνεται και στο βίντεο, μια ισραηλινή αστυνομικός τον διατάζει να επιστρέψει πίσω.

Καθώς εκείνος κάνει μεταβολή και απομακρύνεται περπατώντας σε έναν άδειο δρόμο με τα χέρια υψωμένα, η γυναίκα τον πυροβολεί εν ψυχρώ, με τον άνδρα να πέφτει κάτω σφαδάζοντας.

Οι αστυνομικές αρχές δήλωσαν στο Channel 13 ότι ο Παλαιστίνιος δεν τραυματίστηκε σοβαρά. 

Το παρασκήνιο της υπόθεσης

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz είχε καλύψει δημοσιογραφικά το περιστατικό όταν είχε συμβεί, χωρίς ωστόσο να έχει διαρεύσει ακόμη το οπτικό υλικό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, κατά τη διάρκεια της δίκης της αστυνομικού, ο εισαγγελέας είχε πει ότι η κατηγορούμενη πυροβόλησε τον Παλαιστίνιο κατά τη διάρκεια μιας «αμφιλεγόμενης μορφής διασκέδασης».

Παράλληλα η εφημερίδα ανέφερε ότι οι αρχές εντόπισαν το βίντεο τυχαία, κατά τη διάρκεια άλλης έρευνας για ξυλοδαρμό Παλαιστινίου άνευ αιτίας από την ίδια ομάδα παραστρατιωτικών συνοριακών αστυνομικών.

Η συγκεκριμένη γυναίκα πάντως, σύμφωνα με την αστυνομία έχει απομακρυνθεί από το σώμα, ωστόσο υπάρχουν πολλές αναφορές σύμφωνα με τις οποίες επέστρεψε στην εργασία της στον ισραηλινό στρατό. 

Guardian, AP

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί