Η Ένωση Γονένων δήμου Ηρακλείου και η ΚΝΕ για τα μαθητικά συλλαλητήρια

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Ηρακλείου με ανακοίνωσή της χαιρετίζει το χθεσινό μαζικό αγωνιστικό μαθητικό Συλλαλητήριο που μέσα από μαζικές δημοκρατικές διαδικασίες αποφάσισε.

Σε ανακοίνωση αναφέρει:

Ο αγώνας των μαθητών, που αποφασίζουν να διεκδικήσουν με αγώνες τα δικαιώματά τους για ολόπλευρη μόρφωση, για τη ζωή που αξίζει σε κάθε άνθρωπο είναι πέρα για πέρα δίκαιος και μας αφορά τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, όλο το λαό.

Στην κινητοποίηση αυτή παραβρέθηκε και χαιρέτισε αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσης ενώ συμμετείχε και στην παρέμβαση που έκαναν οι πρόεδροι των 15μελών των μαθητών των σχολείων στην αναπληρώτρια διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Σε αυτήν την παρέμβαση αναδείχτηκαν από τους μαθητές και τους γονείς τα οξυμένα προβλήματα που βιώνει σήμερα κάθε λαϊκή οικογένεια, η δύσκολη πραγματικότητα που έχουν διαμορφώσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η τωρινή με τη χρόνια καθηλωμένη υποχρηματοδότηση που έχει οδηγήσει στην έλλειψη σύγχρονων υποδομών, η τραγική απουσία αντισεισμικής θωράκισης των σχολείων, στην απουσία μόνιμων διορισμών και την ύπαρξη χιλιάδων κενών κάθε χρόνο, στις τεράστιες ελλείψεις στην ειδική αγωγή που αφήνει την πλειοψηφία των παιδιών που έχουν ανάγκη από ειδική εκπαίδευση εκτός δομών, ο τρόπος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, η επαναφορά της τράπεζας θεμάτων και το εθνικό απολυτήριο με συνυπολογισμό και των τριών τάξεων του λυκείου, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη φροντιστηριοποίηση του λυκείου.

Παράλληλα στηλιτεύτηκε η κατεύθυνση που δόθηκε από πολλούς διευθυντές σχολείων να κάνουν μέρα Δευτέρα σχολικές εκδρομές (που υπό κανονικές συνθήκες δεν γίνεται ποτέ) ή η πάγια τακτική να απειλούν τους μαθητές με κόψιμο ημερήσιων ή και πολυήμερων εκδρομών σε περίπτωση κατάληψης. Όλα αυτά αποτελούν μέτρα περιορισμού και μαθητικής καταστολής και σκοπό έχουν να αποκοπούν οι μαθητές από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ακόμα και κόντρα σε συλλογικές αποφάσεις μαθητών για συμμετοχή τους σε αυτές. Αυτή η τακτική αποτελεί ευθεία παρέμβαση στις εκφρασμένες διαθέσεις και τη θέληση των μαθητών που μπαίνουν μπροστά για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Επίσης αλγεινή εντύπωση προκάλεσε, στην παρέμβαση που έγινε, η προσπάθεια της αναπληρώτριας διευθύντριας να δημιουργήσει με τεχνητή αντιπαράθεση ανάμεσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για να βγει λάδι η κυβερνητική πολιτική, όπως επίσης και η άποψη του Προέδρου της ΕΛΜΕ ότι οι καταλήψεις δεν έχουν και δεν είχαν ποτέ αποτέλεσμα, άποψη που αντικειμενικά σπέρνει απογοήτευση και μοιρολατρία στους μαθητές και βοηθάει την κυβέρνηση να μην κινείται φύλλο ενώ αυτή προχωράει ακάθεκτη στη νέα επίθεση που ετοιμάζει στην εκπαίδευση.

Εμείς οι γονείς έχουμε χρέος να αγωνιζόμαστε στην πρώτη γραμμή μαζί με τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς. Στηρίζουμε τον αγώνα των παιδιών μας και τις μορφές πάλης που τα συλλογικά όργανά τους επιλέγουν.

Παλεύουμε για τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας:

  • Για ολόπλευρη μόρφωση που θα αναπτύσει την κριτική τους σκέψη και όλα τους τα ταλέντα στον αθλητισμό, την τέχνη, τις ξένες γλώσσες.
  • Για σύγχρονα βιβλία με επιστημονικό περιεχόμενο που θα αναδεικνύουν την αλήθεια.
  • Για σύγχρονα σχολικά κτίρια με όλους τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους, εργαστήρια, βιβλιοθήκες, γυμναστήρια και με πλήρη αντισεισμικό έλεγχο.
  • Για αναβαθμισμένη Προσχολική αγωγή που θα εντάσει όλα τα νήπια σε ένα πλήρες και σύγχρονο παιδαγωγικό πρόγραμμα σύμφωνα με την τρυφερή αυτή ηλικία, σε κατάλληλες κτιριακές δομές και με πλήρη εξοπλισμό.
  • Για σύγχρονες δομές ειδικής αγωγής με επάρκεια προσωπικού, κατάλληλα κτίρια και σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους.

Ο αγώνας των παιδιών μας είναι δικός μας αγώνας!

Η ΚΝΕ

Σε ανακοίνωσή του για τις μαθητικές κινητοποιήσεις στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρει τα εξής:

«Η ΚΝΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες που βρέθηκαν σήμερα στο δρόμο του αγώνα σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αθήνα. Οι μαθητές απάντησαν και με αυτόν τον τρόπο αγωνιστικά απέναντι στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα σχολεία τους, τις τεράστιες ελλείψεις σε καθηγητές, βιβλία και υποδομές. Εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις εξαγγελίες της ΝΔ για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως συνέχεια και των περσινών μεγάλων κινητοποιήσεων για το νόμο Γαβρόγλου.

Οι μαθητές ακόμα μια χρονιά στέκονται αγωνιστικά σε εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα, ακριβώς γιατί εκφράζουν με αυτόν τον τρόπο τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή τους για τη σημερινή κατάσταση στα σχολεία και στη ζωή τους. Στο σχολείο-εξεταστικό κέντρο, όπως το έχουν διαμορφώσει παλιές και νέες κυβερνήσεις, που δεν μορφώνει ολόπλευρα τους μαθητές, τους γεμίζει άγχος και ανασφάλεια και αδειάζει τις τσέπες των γονιών τους.

Οι μαθητικές κινητοποιήσεις με τη μαζικότητα και τη ζωντάνια τους απάντησαν σε όλα τα κρούσματα αυταρχισμού που συνάντησαν οι μαθητές στην προσπάθειά τους να κινητοποιηθούν, από όσους υπερασπίζονται την κυβερνητική πολιτική, όπως και στην προσπάθεια καταστολής των κινητοποιήσεων με την αξιοποίηση ενεργειών από ολιγομελή ομάδα που καμία σχέση δεν έχει με το μαθητικό κίνημα.

Το μαθητικό κίνημα μπορεί και πρέπει να δυναμώσει ακόμα περισσότερο, με εκατοντάδες αγωνιστικά 5μελή και 15μελή σε όλη τη χώρα, με τον συντονισμό και την οργάνωση των αγώνων των μαθητών για να ενώνονται οι αγωνίες και τα όνειρά τους για ένα σχολείο και μια κοινωνία στο ύψος των αναγκών τους».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί