Στο πλευρό της Δαμάστας η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου

Σταθερά και δυναμικά στηρίζει το μαρτυρικό χωριό της Δαμάστας η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου που έδωσε και χθες ηχηρό παρών στην Έκτακτη Λαϊκή Συνέλευση που συγκάλεσαν οι φορείς του χωριού στο Πολιτιστικό Κέντρο Δαμάστας. Σκοπός της συνέλευσης ήταν να ληφθούν αποφάσεις για την επιλογή του ενδεδειγμένου πλάνου δράσεων και κινητοποιήσεων ενάντια στο σχεδιασμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τη χωροθέτηση του Σταθμού Μετατροπής σε περιοχή πλησίον της Δαμάστας, εν όψει της ενεργειακής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας ενημέρωσε συνολικά την τοπική κοινωνία τόσο για το ιστορικό των γεγονότων ,που από το 2016 οδήγησαν στα σημερινά δεδομένα, όσο και για τις τρέχουσες εξελίξεις, έπειτα και από τη συνάντησή του με τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη και τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ Μάνο Μανουσάκη.

Εκφράζοντας την πλήρη στήριξη της Δημοτικής Αρχής στο ομόφωνο ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης ο Δήμαρχος, Μενέλαος Μποκέας, ανέφερε: «Η σημερινή μαζική συμμετοχή στην έκτακτη λαϊκή συνέλευση δίνει σαφές στίγμα για το πώς πρέπει να λαμβάνονται οι αποφάσεις. Με ανοιχτές, συλλογικές, συμμετοχικές διαδικασίες. Με την κοινωνία παρούσα και το Δήμο μπροστάρη και συνδιαμορφωτή. Γρήγορα αντανακλαστικά, ενότητα, αμεσότητα και δυναμική διεκδίκηση σε μια μάχη συντονισμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη είναι τα χαρακτηριστικά που επιζητούμε να έχουν οι αγώνες μας σε όλα τα επίπεδα. Βρισκόμαστε δυναμικά δίπλα στην κοινωνία της Δαμάστας. Την ερχόμενη Τετάρτη συνεδριάζει και η Δημοτική Επιτροπή Ενέργειας που συστήσαμε για να προσθέσουμε εργαλεία στη φαρέτρα μας. Προχωράμε όλοι μαζί». 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί