Δεν θέλουν πρόσφυγες…- Ένταση στα Γιαννιτσά, πρωτοστατούν κάποιοι δήμοι

Ένταση επικράτησε τη νύχτα στην περιοχή των Γιαννιτσών, όταν δεκάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν για να εμποδίσουν την μεταφορά προσφύγων και μεταναστών με πούλμαν αποκλείοντας τον δρόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να φτάσουν τελικά τα οχήματα από παράδρομο σε ξενοδοχείο, όπου κατέλυσαν οι πρόσφυγες, και να αποχωρήσουν οι συγκεντρωμένοι. 

Η απόφαση της κυβέρνησης για μεταφορά 5.000 ανθρώπων από τα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου στην ενδοχώρα και η εκτίμηση ότι 1.000 εξ αυτών θα εγκατασταθούν στη Βόρεια Ελλάδα έχει προκαλέσει αντιδράσεις και σε άλλες περιοχές από την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, σε έκτακτη συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο του Κιλκίς ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο αρνείται τη φιλοξενία 100 προσφύγων σε ξενοδοχείο της Πικρολίμνης προσθέτοντας ότι ο νομός δεν μπορεί να δεχτεί άλλους πρόσφυγες σε καταυλισμούς, καθώς ήδη το έχει κάνει για περισσότερους από τον αριθμό που του αναλογεί.

Ανάλογες στάσεις τήρησαν οι τοπικές αρχές στην Σκύδρα του νομού Πέλλας και στη Νάουσα Ημαθίας. Προηγήθηκαν ανάλογα με το σημερινό περιστατικά πριν μία εβδομάδα στο χωριό Μεθώνη της Πιερίας και πριν δύο εβδομάδες στα Βρασνά του Δήμου Βόλβης. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί