Η Google εξαγόρασε την Fitbit έναντι 2,1 δισ. δολαρίων

Την εξαγορά της εταιρείας κατασκευής έξυπνων ρολογιών και συσκευών παρακολούθησης φυσικής κατάστασης Fitbit έναντι 2,1 δισ. δολαρίων σε μετρητά, ανακοίνωσε χθες η Google, καθώς θέλει να ενισχύσει την παρουσία της στη συγκεκριμένη αγορά. Παράλληλα, όμως, η εξαγορά της Fitbit είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ενισχύσει τις έρευνες των κανονιστικών αρχών για τον τρόπο που χρησιμοποιεί η Google τα προσωπικά δεδομένα των πελατών της.

Η Google θα καταβάλει 7,35 δολάρια ανά μετοχή για την εξαγορά της Fitbit, ποσό που αποτελεί υπερτίμημα ύψους 71% σε σύγκριση με την τιμή της μετοχής τής Fitbit στις 28 Οκτωβρίου όταν το Reuters είχε μεταδώσει ότι η Google σκοπεύει να εξαγοράσει την εταιρεία. Ομως, οι κανονιστικές αρχές τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε άλλες χώρες είναι σίγουρο ότι θα έχουν ερωτήματα για το πώς σκοπεύει να χρησιμοποιήσει η Google τα δεδομένα των χρηστών της Fitbit που ανά τα χρόνια έχουν μοιραστεί με την εταιρεία ευαίσθητες πληροφορίες που αφορούν την υγεία τους και την τοποθεσία όπου βρίσκονταν. Google και Fitbit διαβεβαίωσαν χθες ότι θα υπάρξει διαφάνεια σχετικά με τα δεδομένα που συλλέγει η Google και για ποιο λόγο το κάνει. «Ισχυρές κατευθυντήριες γραμμές για την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια αποτελούσαν ανέκαθεν μέρος του DNA της Fitbit, και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει», σύμφωνα με την ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσαν.

«Η εταιρεία δεν θα πουλήσει ποτέ προσωπικές πληροφορίες και τα στοιχεία της Fitbit για την υγεία και την ευεξία (των χρηστών συσκευών της) δεν θα χρησιμοποιηθούν για διαφημίσεις της Google». H εταιρεία διαθέτει δικό της οικοσύστημα από έξυπνα κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές και έξυπνα ηχεία, αλλά δεν διαθέτει έξυπνα κινητά ρολόγια και fitness trackers. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί