«Φωτιά» στην κυβέρνηση ανάβουν οι δηλώσεις Πέτσα για το προσφυγικό (Βίντεο)

Τον ήρεμο πρώτο γύρο αντιπαράθεσης εντός Ολομέλειας ακολούθησε μία σφοδρή σύγκρουση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες δηλώσεις κατηγορώντας την κυβέρνηση για ακροδεξιά στροφή και για προσπάθεια συμψηφισμού των εθνικών, ελληνοτουρκικών θεμάτων με το προσφυγικό.

Ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είχε αναφέρει «εμείς φυλάσσουμε τα σύνορά μας αν αυτό ενοχλεί κάποιους είτε στο εσωτερικό και στο εξωτερικό εμείς θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Είναι αυτό που θέλει η ελληνική κοινωνία, είναι από που ζητάει η Ευρώπη αυτό θα κάνουμε. Ζητάμε και στην Ευρώπη και στο εσωτερικό την κατανόηση όλων ότι όταν αυξάνουμε τις περιπολίες αυξάνεται η στατιστική πιθανότητα να έχουμε δυστυχώς περιστατικά όπως αυτό που είχαμε το τραγικό περιστατικό τις προηγούμενες ημέρες».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις αυτές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε «γιατί οι περιπολίες δεν σημαίνουν περισσότερες διασώσεις και όχι περισσότερα τραγικά συμβάντα στο Αιγαίο».

Παράλληλα, άσκησε σφοδρή κριτική σε άλλες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι κάνει συμψηφισμό των εθνικών ζητημάτων με το προσφυγικό.

«Το βασικό ζητούμενο είναι ότι έχουμε να περπατήσουμε σε μία λεπτή γραμμή. Είναι η μία που καταδικάζει την παραβατικότητα της Τουρκίας και στην Ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην Κύπρο, αλλά και στη Συρία και από την άλλη έχουμε ένα τεράστιο ανθρωπιστικό πρόβλημα. Όταν έχεις μια εμπόλεμη περιοχή, έχεις προσφυγικές ροές τις οποίες προσπαθείς να ελέγξεις με έναν τρόπο ο οποίος να είναι πάντα προς όφελος των πιο αδυνάτων» ήταν τα λόγια του Στέλιου Πέτσα σε πρόσφατη εμφάνισή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επί λέξη ότι δεν πρέπει να είμαστε πολύ έντονοι και να ξεπεράσουμε τη λεπτή γραμμή διότι θα έχει επιπτώσεις στις ροές και σας λέω: είναι λάθος αντίληψη, είναι επιζήμια αντίληψη. Δεν πρόκειται να κατευνάσετε την Τουρκία αν κρατάτε χαμηλά τους τόνους» ανέφερε. 

Απαντώντας ο πρωθυπουργός… προκάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει στα πρακτικά τις δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα σχολιάζοντας «δεν θα καταθέσετε τίποτα γιατί πολύ απλά πάλι ψέμματα λέτε. Δεν αλλάζει το χούι. Μια φορά ψεύτης πάντα ψεύτης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, όταν πήρε εκ νέου τον λόγο είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη «ήλπιζα ότι δεν θα έχετε τόσο χαμηλό επίπεδο. Θα σας φέρω την απομαγνητοφώνηση και είτε θα βγείτε δημόσια και θα αναιρέσετε τα περί fake news ή θα τον οδηγήσετε στο σπίτι του. Θα το κάνω τις επόμενες ώρες».

Λίγο αργότερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατέθεσε τις επίμαχες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Να δει τα βίντεο ο πρωθυπουργός»

Το βράδυ της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε τοποθετήθηκε εκ νέου για το θέμα μέσω facebook.

Έγραφε χαρακτηριστικά:

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί