Σημαντικά επιστημονικά συμπεράσματα για τις βέλτιστες πρακτικές αντιμετώπισης του Kαρκίνου του Μαστού στο 14ο Πανευρωπαικό συνέδριο της Europa Donna

Η Ελληνίδα εθνική αντιπρόσωπος Φιορίτα Πουλακάκη εκλέχτηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης

Ολοκληρώθηκε η 14η Πανευρωπαϊκή διάσκεψη της Europa Donna – The Εuropean Breast Cancer Coalition, που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη στις 26-27 Οκτωβρίου.  Διεξάγεται κάθε 2 χρόνια και είναι η μοναδική διάσκεψη συγκέντρωσης συνηγόρων ασθενών για τον καρκίνο του μαστού από όλη την Ευρώπη, ώστε να ενημερωθούν σχετικά με τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις και να κοινοποιήσουν τις πλέον επιτυχείς στρατηγικές συνηγορίας. Στη φετινή διάσκεψη συμμετείχαν 200 σύνεδροι από 44 χώρες. Τη χώρα μας εκπροσώπησε η αντιπρόεδρος της Europa Donna Hellas (EDH) κα Μ. Μαρσέλλου και η εθνική αντιπρόσωπος της EDH χειρουργός μαστού κα Φιορίτα Πουλακάκη.

Διακεκριμένοι ογκολόγοι, χειρουργοί και άλλοι εξειδικευμένοι επιστήμονες υγείας μίλησαν ανάμεσα σε άλλα για τις τρέχουσες θεραπείες και έρευνες για τον πρώιμο αλλά και τον προχωρημένο καρκίνο του μαστού, τα νεότερα δεδομένα στην απεικονιστική διάγνωση, τις μεταλλάξεις του μαστού και των ωοθηκών και την αναγκαιότητα της πιστοποίησης της BRESSO (Breast/ESSO – European Society of Surgical Oncology) για την εναρμόνιση όλης της Ευρώπης στην εκπαίδευση της χειρουργικής του μαστού. Επίσης, παρουσιάστηκε η Πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον καρκίνο του μαστού, η δυνατότητα επιστροφής στην εργασία μετά τη θεραπεία, η διαχείριση βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων παρενεργειών μετά από την ολοκλήρωση των θεραπειών για τον  καρκίνο του μαστού με λύσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής. Τέλος ολοκληρώθηκαν οι εισηγήσεις με την σημαντικότητα της πρόληψης.

Στο πανευρωπαϊκό αυτό συνέδριο, η Ελλάδα για πρώτη φορά διεκδίκησε και εξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία  στο Διοικητικό Συμβούλιο του κεντρικού  Ευρωπαικού forum της Europa Dοnna. H κατάκτηση της θέσης από την κ. Φ. Πουλακάκη, αποτελεί μια ευρωπαϊκή αναγνώριση για το έργο της Europa Donna Hellas, δημιουργεί μια ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στους στόχους και τις δράσεις της EDH και δίνει ένα ισχυρό προβάδισμα για θετικές εξελίξεις στον Καρκίνο του Μαστού στη χώρα μας.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιστημονικές ανακοινώσεις του συνεδρίου στο https://europadonna.gr/index.php/news/38-simantika-epistimonika-symperasmata-gia-tis-veltistes-praktikes-gia-tin-antimetopisi-tou-karkinou-tou-mastoy-sto-14o-panevropaiko-synedrio-tis-europa-donna-i-ellinida-antiprosopos-fiorita-poulakaki-eklextike-sto-dioikitiko-symvoylio-tis-evropaikis-organosis

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί