Μ. Συντυχάκης: Να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι της «Creta Farms»

Την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι 800 εργαζόμενοι της «Creta Farm» ανέδειξε το ΚΚΕ, μέσω Επίκαιρης Ερώτησης που συζητήθηκε στη Βουλή. Η επιχείρηση βρίσκεται σε κατάσταση χρεοκοπίας και οφείλονται μισθοί τριών μηνών στους 800 εργαζόμενους.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης σημείωσε πως η επιχείρηση είναι σε κατάσταση χρεοκοπίας, παρά το ότι τα προηγούμενα χρόνια αναδείχτηκε σε «leader» της αγοράς, προβλήθηκε για την «καινοτομία» και την «εξωστρέφειά» της.

«Έχουν προηγηθεί μακροχρόνιες παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις μεγαλομετόχων, τραπεζών, επίδοξων επενδυτών σε μια προσπάθεια να διασωθεί η επιχείρηση. Αυτοί κατά τη γνώμη μας είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι της σημερινής κατάστασης», πρόσθεσε ο Μ. Συντυχάκης.

Ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης αναφέρθηκε στις «μεγάλες προσπάθειες» που έχει καταβάλει το υπουργείο Ανάπτυξης «για να διατηρηθεί ανοιχτή η επιχείρηση». Αυτή τη στιγμή έχει διοριστεί προσωρινή διοίκηση, η οποία βρίσκεται σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε στη δευτερολογία του ότι το κόστος για το όποιο σχέδιο διάσωσης θα πρέπει να το επιβαρυνθούν οι μεγαλομέτοχοι, οι τράπεζες, οι επενδυτές και όχι οι εργαζόμενοι.

Συγκεκριμένα, κάλεσε την κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι θα αποπληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα, αλλά και ότι θα διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Επίσης, ανέφερε πως θα πρέπει να «παγώσουν» οι υποχρεώσεις που έχουν οι εργαζόμενοι προς τράπεζες, δήμους και υπηρεσίες.

Ολόκληρη η παρέμβαση του Μ.Συντυχάκη:


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί