Αλ. Χαρίτσης: Δικαιώνεται η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα

“Με τον “αναπτυξιακό” νόμο της ΝΔ, προωθείται η ιδιωτικοποίηση βασικών λειτουργιών των δήμων

“Η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.παρά τους περιορισμούς που ίσχυαν για τις προσλήψεις στο δημόσιο, κατάφερε και προκήρυξε περισσότερες από 8.100 μόνιμες θέσεις εργασίας μέσω της 3Κ/2018, της μεγαλύτερης προκήρυξης προσλήψεων από συστάσεως ΑΣΕΠ”. Αυτό τονίζει σε ανάρτησή του, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή τις 38 προσλήψεις στις υπηρεσίες καθαριότητας και άλλες 9 στην επιχείρηση ύδρευσης αποχέτευσης του Δήμου Καλαμάτας.

Πριν 2 χρόνια στο Υπουργείο Εσωτερικών, η Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια για μόνιμες προσλήψεις στον τομέα της καθαριότητας. Παρά τους περιορισμούς που ίσχυαν για τις προσλήψεις στο δημόσιο, καταφέραμε και προκηρύξαμε περισσότερες από 8.100 μόνιμες θέσεις εργασίας μέσω της 3Κ/2018, της μεγαλύτερης προκήρυξης προσλήψεων από συστάσεως ΑΣΕΠ.

Σήμερα βλέπουμε την δουλειά μας να δικαιώνεται. 38 εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας και άλλοι 9 στην επιχείρηση ύδρευσης αποχέτευσης του Δήμου Καλαμάτας, 20 στη Μεσσήνη την προηγούμενη εβδομάδα και πολλοί περισσότεροι σε όλη τη χώρα αποκτούν μόνιμη και σταθερή εργασία σε έναν ευαίσθητο και δύσκολο τομέα, αυτόν της καθαριότητας.

Οι προσλήψεις αυτές αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα μετά τον “αναπτυξιακό” νόμο που πέρασε η Κυβέρνηση της ΝΔ, ο οποίος προωθεί την ιδιωτικοποίηση βασικών λειτουργιών των δήμων. Αναμένουμε από τους Δήμους να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που τους δίνονται με τις νέες θέσεις εργασίας και να μην παραχωρήσουν τις κρίσιμες αυτές λειτουργίες τους σε ιδιώτες εργολάβους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί