«Στο απροχώρητο η κατάσταση με τις σχολικές καθαρίστριες στον Δήμο Γόρτυνας»

Δήλωση του εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Γόρτυνας, Μιχάλη Μανιαδάκη, για την κατάσταση με τις καθαρίστριες στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου:

Η κατάσταση με τις σχολικές καθαρίστριες στον Δήμο Γόρτυνας έχει φτάσει στο απροχώρητο με τη μη καταβολή ενσήμων της περσινής χρονιάς, τη μη καταβολή ΜΑΠ και γάλακτος για τα δύο προηγούμενα σχολικά έτη και  το γεγονός ότι δουλεύουν απλήρωτες από τον Σεπτέμβρη. 

Βαρύτατες ευθύνες έχει η προηγούμενη δημοτική αρχή, ενώ παρά τις δικαιολογίες και υποσχέσεις της νέας δημοτικής αρχής από τον Σεπτέμβρη, ότι, τάχα, άμεσα θα βρεθεί λύση, δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα μέχρι σήμερα. Παρατείνουν, έτσι, μια κατάσταση αναμονής, με τη μη καταβολή των δεδουλευμένων, δημιουργώντας πρόβλημα επιβίωσης για εργαζόμενες σε ένα συγκεκριμένο κλάδο στον Δήμο μας, των οποίων οι αμοιβές μόνο ως μισθοί πείνας μπορούν να χαρακτηρίζονται.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Γόρτυνας, που έχει φέρει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα επανειλημμένα, στηρίζει τα αιτήματα των εργαζόμενων για την άμεση πληρωμή τους και την τακτοποίηση όσων εκκρεμοτήτων υπάρχουν σε βάρος τους,  για τα οποία η δημοτική αρχή έπρεπε ήδη να έχει κινητοποιηθεί και να τα έχει λύσει. Η αιτιολογία πως «δεν έχουν συγκροτηθεί ακόμη οι σχολικές επιτροπές» δε μπορεί σε καμιά περίπτωση να αποτελέσει δικαιολογία για να παραμένουν απλήρωτες οι εργαζόμενες, οι οποίες δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη και δεν πρέπει να πληρώσουν αυτές την όποια καθυστέρηση, που για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει στην πληρωμή τους.

Επιπλέον, η Λαϊκή Συσπείρωση Γόρτυνας καταδικάζει τη συμπεριφορά του αντιδημάρχου Τσικνάκη στη χθεσινή συνεδρίαση και εναντίον των εκπροσώπων της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου και εναντίον των εργαζόμενων και γενικότερα τη στάση της δημοτικής αρχής που τον κάλυψε πλήρως και του ανέθεσε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων. Μεγάλη ευθύνη, όμως, έχει και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, η οποία με την ενεργητική στήριξη προς τη δημοτική αρχή ή με την παθητική στάση τους, συμβάλλει σε αυτό τον άθλιο εμπαιγμό των εργαζομένων, κάνοντας λάστιχο τους ίδιους τους «θεσμούς» της τοπικής διοίκησης, τους οποίους εγκωμιάζουν. Αποδεικνύουν πόσο σκληρός εργοδότης είναι ο δήθεν φιλολαϊκός θεσμός της τοπικής διοίκησης! 

Η δημοτική αρχή οφείλει να βρει λύση τώρα. Δε θα πληρώνουν οι εργαζόμενες τις αιτίες των καθυστερήσεων στη συγκρότηση και λειτουργία των δημοτικών οργάνων, στη συγκεκριμένη περίπτωση των σχολικών επιτροπών, και τις παραλείψεις – ευθύνες διαχρονικά των δημοτικών αρχών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί