Ισόβια στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία φαρμακοποιού στο Ψυχικό – «Με έπνιγε το άδικο»

Πρωτόδικη ποινή ισοβίων επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του φαρμακοποιού, Βασίλη Φλώρου τον Σεπτέμβριο του 2018 στο γκαράζ του σπιτιού του στο Νέο Ψυχικό.

Το Δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Καταπέλτης σε βάρος του κατηγορούμενου, που τον χαρακτήρισε «ψυχρό εγκληματία», ήταν στην αγόρευση της και η εισαγγελέας της έδρας που μίλησε για προσχεδιασμένο έγκλημα με κίνητρο τα χρήματα που χρωστούσε ο δράστης στο θύμα.

«Από πείσμα δεν επέστρεφε στο θύμα το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ από επιταγές που είχε υπογράψει, αν και υπήρχαν δικαστικές αποφάσεις γι αυτά», τόνισε στην αγόρευση της η εισαγγελέας που δεν δέχτηκε τον υπερασπιστικό ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι πάσχει από οριακή διαταραχή της προσωπικότητας.

«Όταν είδε ότι τα περιθώρια στενεύουν -είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας για τον δράστη – του γεννήθηκε η ιδέα να σκοτώσει το θύμα. ‘Αφού δεν τα κατάφερα με τα δικαστήρια, θα τον σκοτώσω,είπε . Δεν είχε καμία διάθεση να συμμορφωθεί με τις δικαστικές αποφάσεις».

Αναφερόμενη στον σχεδιασμό του εγκλήματος η εισαγγελική λειτουργός είπε:

«Παρακολουθούσε το πρόγραμμα του θύματος για μια εβδομάδα. Είχε οργανώσει με απόλυτη ψυχραιμία το έγκλημα. Είχε προμηθευτεί το όπλο, είχε βρει την ημέρα που θα είχε άλλοθι. Το είχε μεθοδεύσει. Παραμόνευε το θύμα του και όταν τον είδε να μπαίνει στο αυτοκίνητό του,πλησίασε και τον πυροβόλησε στο κεφάλι. Άνοιξε την πόρτα και συνέχισε να τον πυροβολεί και στο σώμα».

«Είχε πλήρη επίγνωση»

Κατά την εκτίμηση της εισαγγελέως ο κατηγορούμενος είχε πλήρη επίγνωση της πράξης του και γι αυτό ζήτησε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας να τον κηρύξει ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Απ΄ την πλευρά του ο κατηγορούμενος που έχει ομολογήσει την πράξη του, ανέφερε στην απολογία του:

«Με έπνιγε το άδικο. Πήγα στο σπίτι του, τον είδα να ανοίγει την πόρτα και άρχισα να τον πυροβολώ δεν θυμάμαι πόσες φορές… Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια του. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος,είμαι οικογενειάρχης».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί