Νέα Φιλαδέλφεια: Μαθήτριες διακωμώδησαν την παρέλαση αλά Monty Python (βίντεο)

Στο δήμο Νέα Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας έλαβε χώρα μια διαφορετική παρέλαση.

Συγκεκριμένα, ομάδα μαθητριών αποφάσισε να κάνει αναπαράσταση του θεατρικού νούμερου Monty Python την ώρα που περνούσαν μπροστά από τους επισήμους, προφανώς για να στείλουν το δικό τους μήνυμα.

Η αναφορά είναι στο The Ministry of Silly Walks των Monty Python το οποίο είχαμε δει στο Monty Python’s Flying Circus του 1970. Πρόκειται για μια σάτιρα που καυτηριάζει την αναποτελεσματικότητα του κράτους και πρωταγωνιστεί ο υπάλληλος John Cleese σε ένα φανταστικό υπουργείο της βρετανικής κυβέρνησης, αρμόδιο για την ανάπτυξη ανόητων περιπάτων με επιχορηγήσεις.

Δεν γνωρίζουμε αν τα παιδιά ήθελαν να στείλουν πολιτικό μήνυμα ή αν απλά ήθελαν να γίνουν viral, ωστόσο φαίνεται πως γνώριζαν καλά τον πολιτικό ακτιβισμό του Terry Gilliam και της παρέας του.

Ιδού και το σκετσάκι των Monty Python:

Γιάννης Βούρος: “Γελοία υποκείμενα” οι μαθήτριες που διακωμώδησαν την παρέλαση

Την οργή του δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρου προκάλεσε η παρέλαση “αλά Monty Python” των μαθητριών, για την 28η Οκτωβρίου.

Ο ίδιος καταφέρθηκε εναντίον τους με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, χαρακτηρίζοντάς τες “γελοία υποκείμενα”, ενώ σημειώνει πως έχει ξεκινήσει η “ταυτοποίηση αυτών των αξιολύπητων νεαρών κοριτσιών”, “καθώς ο Δήμος υποχρεούται να υπερασπιστεί στο ακέραιο την αξιοπρέπειά του”.

Η ανακοίνωσή του όπως διατυπώθηκε στο Facebook στη σελίδα Νέα Φιλαδέλφεια Νέα Χαλκηδόνα Πολιτών Πολιτεία – Γιάννης Βούρος:

“Δυστυχώς τη χθεσινή μεγαλειώδη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο μας, της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας στιγμάτισε μια μικρή μερίδα γελοίων υποκειμένων χλευάζοντας και προσβάλλοντας τη μνήμη των πεσόντων στο έπος του ’40 και μάλιστα υπό τη σκέπη της ελληνικής σημαίας. Τα άτομα αυτά φορώντας στολή παρέλασης παρεισέφρησαν από κάποιο στενό της Λεωφόρου Δεκελείας ανάμεσα στα σχολεία της πόλης που παρήλαυναν κανονικά. Η ταυτοποίηση αυτών των αξιολύπητων νεαρών κοριτσιών έχει ξεκινήσει καθώς ο Δήμος υποχρεούται να υπερασπιστεί στο ακέραιο την αξιοπρέπειά του”.

Πληροφορίες: news247.gr

Βίντεο / Φωτό : Fx-news.gr

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί