Δ. Τσοβόλας: Άκυρη η προανακριτική αν εξαιρεθούν Τζανακόπουλος – Πολάκης

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής όπου αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για εξαίρεση του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου από τη σύνθεση της προανακριτικής για τους χειρισμούς του Δ. Παπαγγελόπουλου στο σκάνδαλο της Novartis.

Δείτε: Συγκάλυψη στο σκάνδαλο Novartis: Σήμερα επιχειρούν να θέσουν εκτός Επιτροπής Τζανακόπουλο – Πολάκη

Για το ενδεχόμενο εξαίρεσης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στο ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Τσοβόλας, δικηγόρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης. Ο κ. Τσοβόλας τόνισε πως εάν εξαιρεθούν μπορεί να δημιουργηθεί ζήτημα ακυρότητας της όλης διαδικασίας.

«Ασφαλώς, είναι εκτός νόμου και είναι άκυρη η διαδικασία ολόκληρη που θα ακολουθήσει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, ο δικηγόρος του κ. Παπαπαγγελόπουλου είπε ότι με βάση το νόμο, εξαίρεση από την επιτροπή μπορεί να ζητήσει ο Εισαγγελέας –άρα η επιτροπή, ο κατηγορούμενος ή ο πολιτικός ενάγων εάν υπάρχει, όταν υπάρχουν υπόνοιες μεροληψίας. Εξήγησε ότι την απόφαση λαμβάνει το δικαστικό συμβούλιο που στην προκειμένη δεν υπάρχει και συνεπώς δεν μπορεί να αποφασίσει εξαίρεση η προανακριτική επιτροπή.
«Δηλαδή αυτός που ζητάει την εξαίρεση θα αποφασίζει και την εξαίρεση;», διερωτήθηκε ο κ. Τσοβόλας.

Ο έμπειρος νομικός, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να θέσει θέμα εγκυρότητας της διαδικασίας, εάν και εφόσον παραπεμφθεί ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Πρώτος μάρτυρας ο Κωνταντίνος Φρουζής

Όπως έχει ήδη αποφασιστεί από τη θυελλώδη συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας, στην επιτροπή θα κληθεί να καταθέσει ως πρώτος μάρτυρας ο Κωνταντίνος Φρουζής της Novartis.

Είναι χαρακτηριστικό πως απ’ τη Ν.Δ. σημειώνουν πως «η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, εξετάζει τον ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και όχι το σκάνδαλο NOVARTIS», και με βάση αυτή την εντολή που έχει λάβει η επιτροπή από την εθνική αντιπροσωπεία, θα κινηθεί κατά την εξέταση του κ. Φρουζή».

Απ’ την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να θέσει ζήτημα και για την κοινή αναφορά των εισαγγελέων Διαφθοράς ότι υπάρχει κατάθεση του καθηγητή Νίκου Μανιαδάκη πως τον απειλούσε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί