Άντε, και υπουργός του Μητσοτάκη- Ούτως ή άλλως το εξαπτέρυγο της ΝΔ είναι, χρόνια τώρα…

Από τα χρόνια ακόμα που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στα έδρανα της “μικρής αντιπολίτευσης”, στα τέλη της δεκαετίας του 2000, ήταν ο άνθρωπος του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο που στο στόχαστρό του ήταν η αριστερά και όχι η ΝΔ του Καραμανλή που κυβερνούσε. Ο Βασίλης Κεγκέρογλου, μόνιμος (και μοναδικός εδώ και χρόνια) βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη, διακρινόταν πάντα για τα “δεξιά του βλέμματα”. Όταν ο μικρός Καραμανλής κυβερνούσε τη χώρα, ο Κεγκέρογλου, αντί να έχει στόχο τη ΝΔ, εκείνος στόχευε την αριστερά.

Ήταν ο πρώτος, πολλά χρόνια πριν τα στελέχη της ΝΔ, που άρχισε να διαρρέει τα fake news με τον “χουντικό” πατέρα του Τσίπρα. Τον άκουσα να τα λέει χρόνια πριν, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακόμα στο 4%. Τον άκουσα να τα διακινεί στα καφενεία και στις παρέες του ως “μεγάλη αποκάλυψη”. Χρόνια αργότερα τα αναπαρήγαγαν ο Κεφαλογιάννης, ο Άδωνης και άλλοι.

Ο “σοσιαλιστής” Κεγκέρογλου ακολούθησε μια γνωστή πορεία, αναλαμβάνοντας υπουργός του Σαμαρά. Και μάλιστα είναι ο άνθρωπος που ως υφυπουργός “Εργασίας” έχει το αρνητικό ρεκόρ της ανεργίας: στα χρόνια της δικής του αρμοδιότητας η ανεργία άγγιξε το 30%!

Αλλά ο ίδιος ουδέποτε αισθάνθηκε κάποια ευθύνη για όσα επέφερε, ως συνεργάτης του δεξιο-δεξιού Σαμαρά. Ακόμα κι όταν, για να κυκλοφορήσει στο Ηράκλειο, έπρεπε να τον φρουρεί ένας κλοιός αστυνομικών.

Αντί της ευθύνης, όπως κάθε ένοχος για τα δεινά του τόπου, πάντα έδειχνε και δείχνει ένα απίστευτο θράσος και αλαζονεία. Με την κακία και την ειρωνεία να εκφράζεται στο πρόσωπό του, έδινε επί 4,5 χρόνια τη μάχη της προσωπικής του επιβίωσης, χρησιμοποιώντας όποια χυδαιότητα μπορεί κανείς να διανοηθεί, όχι μόνο κατά της κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά και σε βάρος των πρώην συντρόφων του που αποχώρησαν όλα αυτά τα χρόνια από το ΠΑΣΟΚ και στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ. Τι “χαριτολογήματα” του πιο χαμηλού επιπέδου δεν χρησιμοποίησε! Τί χυδαίες αναφορές περί “προδοτών”, δεν εκστόμισε! Φυσικά για τους παλιούς συντρόφους του, που είναι πλέον στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ουδέποτε διανοήθηκε να ασκήσει την παραμικρή κριτική…

Ο “πολύς” Κεγκέρογλου έφτασε τώρα στο σημείο να παίξει και άλλο παιχνίδι για τον πρώην πρωθυπουργό του, Α. Σαμαρά, και άλλους “επίλεκτους” ακροδεξιούς, όπως ο Γεωργιάδης, με τους οποίους τα βρίσκει εδώ και πολλά χρόνια. Ήταν εκείνος που βγήκε ως “εμπροσθοφυλακή” του Μητσοτάκη, του Γεωργιάδη, του Πλεύρη και άλλων της ΝΔ, καταθέτοντας την ένσταση για τη συμμετοχή του Πολάκη και του Τζανακόπουλου στην Επιτροπή για τη Novartis. Και τη δική του ένσταση αποδέχτηκε η ΝΔ για το κουκούλωμα του σκανδάλου, εξαιρώντας τους δυο πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ από την προανακριτική!

Εντάξει Βασίλη, τώρα σε κατάλαβε ολόκληρη η Ελλάδα. Εμείς ξέραμε ότι απλά ήσουν ένας “δεξιός πασόκος”, με θράσος…

Άντε, με το καλό και υπουργός του Μητσοτάκη. Μήπως θα σε εμποδίσει κάποιο αίσθημα ντροπής;

Candiot

ΥΓ: Και για να μην λες πάλι περί “ανώνυμων” κειμένων

Αλέκος Α. Ανδρικάκης

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Άντε, και υπουργός του Μητσοτάκη- Ούτως ή άλλως το εξαπτέρυγο της ΝΔ είναι, χρόνια τώρα…”

  1. Γεώργιος Ψιλιώτης

    Μπράβο σου Κύριε Ανδρικάκη για όσα έγραψες. Είσαι ένα παλληκάρι. Γιώργος Ψιλιώτης, 73 ετων. Αγρίνιο

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί