Μητσοτάκης, το τοτέμ της διαπλοκής

του Νίκου Μωραΐτη

Πού ‘ν’ τος, πού ‘ν’ τος ο πρωθυπουργός;

Τα κανάλια, οι σύμβουλοί του, το περιβάλλον του, έχουν αποκλείσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από οποιαδήποτε καθημερινή φθορά αλλά και από οποιαδήποτε τριβή σχετική με την άσκηση της πολιτικής.

Γίνονται συνομιλίες για διεθνείς κυρώσεις προς την Τουρκία; Σιωπά. Απορρίπτεται το αίτημα εισόδου της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ; Δεν μαθαίνουμε ποτέ τι θέση πήρε. Συζητείται η παραπομπή υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επειδή τόλμησε να ζητήσει τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis; Δεν πατάει στη βουλή, ενώ είναι ο πατριάρχης του σχεδίου εκδίκησης.

Ψηφίζεται στη βουλή ένα νομοσχέδιο – έκτρωμα που καταλύει τα εργασιακά δικαιώματα; Εκείνος απουσιάζει, σαν να μην είναι νομοσχέδιο δικό του. Ας πάνε ο Χατζιδάκης και ο Άδωνις να το υπαρασπιστούν. Ο Μητσοτάκης δεν θα έχει καμία φθορά.

Οι σύμβουλοι του κ. Μητσοτάκη δεν είναι τυχαίοι. Έχει μαζέψει γύρω του όλα εκείνα τα συμφέροντα που κατάφεραν, με μυστικά και ψέματα, να τον εκλέξουν. Κι αφού κατάφεραν να κάνουν πρωθυπουργό της χώρας ένα θαμπό, διεφθαρμένο, καμένο χαρτί, είναι πολύ πιο εύκολο να το κρατήσουν αλώβητο εκεί πάνω.

Ο Μητσοτάκης έχανε από τον Τσίπρα στη βουλή όταν είχε τον αβανταδόρικο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Φαντάζεστε τι θα πάθαινε τώρα, που έχει την κυβερνητική ευθύνη; Γι’ αυτό και η εξαιρετικής ευφυίας απόφαση των συμβούλων του: Δεν πηγαίνει στη βουλή. Πρώτον, γλιτώνει το «ξύλο» από τον Τσίπρα. Δεύτερον, δεν χρεώνεται τα νομοσχέδια της κυβέρνησής του.

Και τρίτο και καλύτερο; Αφού δεν πάει ο πρωθυπουργός στη βουλή, τα κανάλια θα παραστήσουν εύκολα ότι δεν πήγε ούτε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν ο Μητσοτάκης ήταν εκεί, τα κανάλια θα ήταν αναγκασμένα να προβάλουν το «μπρα-ντε-φερ» Μητσοτάκη – Τσίπρα στις ειδήσεις τους. Λείπει ο Μητσοτάκης; Κόβεται κι ο Τσίπρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι πρωθυπουργός της χώρας. Είναι κάτι μεταξύ προεδρεύοντος που απλώς παρευρίσκεται και σελέμπριτι που μαθαίνουμε τι τρώει, πώς κοιμάται, αν χτύπησε το δαχτυλάκι του και πού κολύμπησε την περασμένη Κυριακή.

Ένα τοτέμ της διαπλοκής είναι, που θα προστατευτεί όσο προστατεύει τους προστάτες του. Και είναι πρόβλημα του ΑλέξηΤσίπρα να βρει πώς θα σπάσει τον στεγανοποιημένο επικοινωνιακό κλοιό που περιβάλλει τον κ. Μητσοτάκη.

Όσο ο κ. Τσίπρας αντιμετωπίζει το πολιτικό σύστημα της χώρας σαν δημοκρατία, τόσο δεν θα ακούγεται. Μόλις καταλάβει τι πολίτευμα έχουμε, τότε θα αντιληφθεί πώς πρέπει να δρουν στον 21ο αιώνα οι πολιτικοί που τα κόμματά τους έχουν κηρυχθεί παράνομα από τα ΜΜΕ.

Πηγή: altsantiri

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί