Κρήτη: Χειροπέδες σε κτηνοτρόφους που δεν τηρούσαν τους κανόνες ευζωίας για τα σκυλιά τους

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο στην κατοχή του ενός

Χειροπέδες σε δύο κτηνοτρόφους στην περιοχή του Λασιθίου πέρασαν οι αστυνομικοί, μετά από επιχείρηση της αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου, της ομάδας θηροφυλακής Λασιθίου και τις ΚΟΣ, με τη Ντάηκα.

Μετά από ελέγχους που διενεργήθηκαν στα ποιμνιοστάσιά τους βρέθηκαν να μην τηρούν τις συνθήκες ευζωίας για τα σκυλιά τους, ενώ στην κατοχή του ενός βρέθηκε όπλο, καθώς και απαγορευμένο φυτοφάρμακο.

Η ανακοίνωση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης Δωδεκανήσου:

Την 26/10/2019 μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου της ομάδας θηροφυλακής Λασιθίου και τις ΚΟΣ με τη Ντάηκα πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε 2 ποιμνιοστάσια ιδιοκτησίας 2 κτηνοτρόφων της περιοχής Γουρνιών. Στο πρώτο βρέθηκαν 7 σκυλιά που δεν τηρούσαν τους κανόνες ευζωίας και δεν είχαν την απαραίτητη από τον νόμο σήμανση και βιβλιάρια υγείας. Κατά τον έλεγχο στον δεύτερο κτηνοτρόφο βρέθηκαν κατασχέθηκαν 1 καραμπίνα για τροποποίηση χωρητικότητας πέραν των τριών φυσιγγίων και πλημμελη φύλαξη,3 πακέτα απαγορευμένου στην Ελλάδα φυτοφαρμακου με την δραστική ουσία Methomyl 90%, βεβαιωθηκαν υψηλά πρόστιμα για 2 σκυλιά που δεν είχαν σήμανση και βιβλιάρια υγείας, όπως και υψηλές ποινές φυλακίσεις. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί