Σε κλοιό νέων μεγάλων διαδηλώσεων υπέρ και κατά της ανεξαρτησίας η Βαρκελώνη μετά τις βιαιότητες

Μία διαδήλωση υπέρ και μία διαδήλωση κατά της ανεξαρτησίας διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Καταλονία

Η Βαρκελώνη πρόκειται να γίνει το Σάββατο και την Κυριακή το θέατρο μεγάλων διαδηλώσεων υπέρ και κατά της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, μια εβδομάδα μετά τις βίαιες συγκρούσεις οι οποίες ακολούθησαν την καταδίκη αυτονομιστών ηγετών επειδή επιχείρησαν την απόσχιση της Καταλονίας από την Ισπανία.

Οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας πραγματοποιούν πορεία που άρχισε σήμερα στις 17:00 (τοπική ώρα, 18:00 ώρα Ελλάδας) κοντά το καταλανικό κοινοβούλιο έπειτα από έκκληση δύο μεγάλων ενώσεων, της Καταλανικής Εθνικής Συνέλευσης και της Omnium cultural, οι οποίες οργανώνουν τακτικά μαζικές διαδηλώσεις.

Την Κυριακή, οι αντίπαλοι της ανεξαρτησίας θα κάνουν πορεία σ’ ένα σικ μπουλβάρ της καταλανικής μητρόπολης, το Paseo de Gracia, έπειτα από έκκληση της Societat civil catalana, η οποία είχε οργανώσει μεγάλες συγκεντρώσεις μετά την απόπειρα απόσχισης του Οκτωβρίου 2017.

Θα είναι οι πρώτες μεγάλες διαδηλώσεις στη Βαρκελώνη μετά τις ταραχές που προκάλεσαν τον τραυματισμό συνολικά 600 ανθρώπων στην Καταλονία στη διάρκεια των ημερών που ακολούθησαν την καταδίκη εννέα αυτονομιστών ηγετών σε ποινές κάθειρξης μέχρι 13 ετών.

Δείτε ακόμα: Συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομίας στη Βαρκελώνη – Η Μαδρίτη καλεί την πολιτοφυλακή (βίντεο & φωτο)

«Αυτό το Σάββατο, η κραυγή ‘Ελευθερία’ θα αντηχήσει στους δρόμους της Βαρκελώνης. Ας γεμίσουμε την οδό Μαρίνα», έγραψε η Omnium στον λογαριασμό της στο Twitter.

Οι Επιτροπές Υπεράσπισης της Δημοκρατίας (CRD), πιο ριζοσπαστικές, κάλεσαν κι αυτές τους οπαδούς τους να διαδηλώσουν, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι για νέες συγκρούσεις. Η αυριανή πορεία κατά της ανεξαρτησίας θέλει αντίθετα «να πει ‘φτάνει πια’ στη βία που ζήσαμε και στην αντιπαράθεση», την οποία επιδιώκει η περιφερειακή αυτονομιστική κυβέρνηση, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος της ένωσης Sosietat civil catalana Φερνάντο Σάντσες Κόστα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί