Σ. Αναγνωστοπούλου προς Κεραμέως: Ο Γλέζος και ο Σάντας δεν κατέβασαν τη σημαία του λαϊκισμού από την Ακρόπολη

“Κ. Υπουργέ απλώς για ενημέρωση” αναφέρει σε δήλωσή της η Σία Αναγνωστοπούλου με αφορμή το μήνυμα της Υπ. Παιδείας προς τους μαθητές των σχολείων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, επισημαίνοντας ότι “ο Γλέζος και ο Σαντας δεν κατέβασαν τη σημαία του λαϊκισμού από την Ακρόπολη, αλλά τη σβάστικα του ναζισμού.”

Δείτε: Το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας, η οποία διστάζει να γράψει τις λέξεις «Ναζισμός» και «Φασισμός», για την 28η Οκτωβρίου

Αναλυτικά η δήλωση της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Σίας Αναγνωστοπούλου στο facebook με αφορμή το μήνυμα της Υπ. Παιδείας προς τους μαθητές των σχολείων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου:

Όλα θα μπορούσα να τα καταπιώ από την υπουργό Παιδείας,, ακόμα και τα κραυγαλέα λάθη (ο Οκτώβρης του 1940 δεν είναι στις παραμονές του Β ππ. Αυτός ξεκίνησε για την Ευρώπη τον Σεπτέμβριο 1939 με την εισβολή στην Πολωνία. Οι συγκρούσεις βέβαια αλλού είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα).

Όμως το γεγονός ότι δεν υπάρχει η λέξη φασισμός, δεν υπάρχει η λέξη ναζισμός, ότι δεν υπάρχει πουθενά αναφορά στον φονικοτερο πόλεμο που γνώρισε η ανθρωπότητα (50 με 85 εκ. νεκροί) και τον οποίο προκάλεσε η πιο απάνθρωπη ιδεολογία στην ιστορία της ανθρωπότητας, ο ναζισμός, ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΊΤΡΕΠΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΌ.

Χειρότερα που ο πόλεμος αποδίδεται γενικώς και αορίστως σε έναν λαϊκισμό χωρίς χρώμα (γιατί αραγε;), σε δυνάμεις βίας και μίσους, έτσι στον αέρα.

Η μη αναφορά σε ΕΆΜ και ΕΛΑΣ είναι φυσικά αναμενόμενη για την κ. Υπουργό. Οι νέοι άνθρωποι λοιπόν στην Ελλάδα μαθαίνουν ότι στις παραμονές του Β. ΠΠ η ελληνική ψυχή ξεσηκώθηκε, όπως πάντα, κατά του λαϊκισμού, της βιας και του μίσους.

Κ. Υπουργέ απλώς για ενημέρωση: ο Γλέζος και ο Σαντας δεν κατέβασαν τη σημαία του λαϊκισμού από την Ακρόπολη, αλλά τη σβάστικα του ναζισμού. Κατέβασαν τη σημαία που προσκυνούν οι απόγονοι τους χρυσαυγίτες, οι οποίοι -ως Έλληνες- δεν σκότωσαν τον Λοκμαν, τον Φυσσα επειδή είναι λαϊκιστές αλλά επειδή είναι ναζιστές.

Με τέτοιους όρους θα μπορέσουν να προσεγγίσουν την ιστορική αλήθεια οι νέοι άνθρωποι και όχι με τους δικούς σας κ. Υπουργέ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί