Ογκώδης διαδήλωση 350.000 ανθρώπων στην Βαρκελώνη (βίντεο)

Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν το Σάββατο στην Βαρκελώνη με αίτημα την απελευθέρωση των εννέα ηγετών του κινήματος ανεξαρτητοποίησης της περιοχής από την Iσπανία.

Η πόλη βιώνει καθημερινά το τελευταίο δεκαήμερο ογκώδεις διαδηλώσεις, ωστόσο αυτή ήταν η πιο μεγάλη μετά τις ταραχές που προκάλεσαν τον τραυματισμό συνολικά 600 ανθρώπων τις πρώτες μέρες μετά την καταδίκη αποσχιστών ηγετών σε ποινές κάθειρξης μέχρι 13 ετών.

Η συγκέντρωση του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε κοντά το καταλανικό κοινοβούλιο έπειτα από έκκληση δύο μεγάλων ενώσεων, της Καταλανικής Εθνικής Συνέλευσης και της Omnium cultural. Η τοπική αστυνομία εκτίμησε ότι το πλήθος ξεπέρασε τα 350.000 άτομα.

Προηγήθηκε η απόφαση του δημάρχου να επιτρέψει τόσο αυτήν την συγκέντρωση όσο και εκείνην που έχουν προαναγγείλει για την Κυριακή όσοι αντιτίθενται στην ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας.

Δείτε: Σε κλοιό νέων μεγάλων διαδηλώσεων υπέρ και κατά της ανεξαρτησίας η Βαρκελώνη μετά τις βιαιότητες

Μεγάλη είναι η ανησυχία ότι όσο πλησιάζουμε προς τις εθνικές εκλογές της 10ης Νοεμβρίου, θα αυξάνονται και τα κρούσματα βίας. Η αντιπολίτευση ζητά έκτακτα μέτρα από τον Πέδρο Σάντσεθ.

«Υπάρχουν βίαιες ομάδες που επιδιώκουν να κάνουν αυτή την κρίση μόνιμη. Όμως θα συναντήσουν μια απάντηση ήρεμη, αλλά σταθερή», απάντησε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας.

euronews

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί